11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPetiţie online: Cinematografele de artă din București, prioritate culturală

Petiţie online: Cinematografele de artă din București, prioritate culturală

O asociaţie culturală îndeamnă ONG-urile cu activitate în domeniul cultural să se alăture iniţiativei adresate administaţiei locale şi Ministerului Culturii, pentru a solicita construirea unui complex de cinematografe de artă în Capitală, dar şi consolidarea urgentă a sălilor de cinema cu risc seismic, informează Agerpres.

Această iniţiativă a apărut în contextul în care preşedintele a promulgat legea care prevede interzicerea desfășurării de activități în spațiile comerciale precum magazine, săli de spectacole și structuri turistice, în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea lor, se transmite întru-un comunicat.

Cetățenii se pot alătura online iniţiativei “Cinematografele de artă din București, prioritate culturală”, la adresa www.petitieonline.com.

Citeşte şi:  Bulina roșie are în sfârșit efect: zeci de baruri și magazine, închise prin lege

În textul petiției online se arată că cele mai importante cinematografe de artă din București se vor închide ca urmare a noii legi care prevede interzicerea desfășurării de activități în spațiile comerciale precum magazine, săli de spectacole și structuri turistice, în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea clădirilor.

“Această lege vizează Cinema Pro, Cinema Studio, Cinema Patria, care sunt cele mai mari și moderne săli de cinema din capitală, spații unde se desfășoară festivalurile de film și unde se programează filme românești și europene. Solicităm consolidarea urgentă a acestor clădiri și construirea unui complex cu cel puțin trei săli de cinema de artă, în București, pentru buna organizare viitoare a festivalurilor de film și pentru distribuția și programarea filmelor de artă, filmelor românești, europene.

Citeşte şi: Începe Săptămâna Filmului pentru Elevi de la Cluj Napoca

Un complex destinat festivalurilor și distribuției normale. Solicităm statului, administrației locale și Ministerului Culturii să considere această nevoie urgentă ca prioritate culturală”, se precizează, între altele, în textul menționat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă