27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 850 de elevi francezi, suspecţi de radicalizare, în anul şcolar anterior

Peste 850 de elevi francezi, suspecţi de radicalizare, în anul şcolar anterior

Peste 850 de elevi din Franţa au fost suspectaţi de radicalizare, în anul şcolar 2014-2015, a anunţat, vineri, ministrul francez al Educaţiei, Najat Vallaud-Belkacem, citat de Mediafax.

 Potrivit AFP, în anul şcolar anterior, 857 de elevi au fost semnalaţi autorităţilor franceze, sub suspiciunea de radicalizare.

Najat Vallaud-Belkacem, ministrul francez al Educaţiei, a anunţat, în iunie, la finalul anului şcolar 2014-2015, în Senatul Franţei, că fuseseră semnalate 816 de cazuri cu suspiciunea de radicalizare în rândurile elevilor francezi. Aceste semnalări apar într-o instituţie în cazul în care există suspiciuni care indică riscul că un elev se află în pericol, fiind expus radicalizării, a precizat ministrul francez al Educaţiei. Poate fi vorba despre mesaje descoperite de camarazi pe reţelele sociale şi semnalate profesorilor.

Aceste informaţii trebuie trimise autorităţilor şi ulterior echipajelor de intervenţie în caz de deradicalizare, a insistat ministrul francez. Semnalările sunt făcute de instituţiile şcolare şi chiar de părinţi.

Anul trecut, în instituţiile şcolare din Franţa a circulat o broşură despre fenomenul radicalizării, care prezintă „indicii comportamentali ai unei persoane supuse radicalizării – discursul intransigent, marginalizarea progresivă, contestarea societăţii, ruptura de viaţa anterioară, modificarea comportamentului afectiv, moral şi social al elevului”.

În Franţa, există 12 milioane de elevi şcolarizaţi.

În noapte de 13-14 noiembrie, în Paris, au avut loc mai multe atacuri teroriste, în care au murit 130 de persoane şi au fost răniţi peste 350 de oameni. Cei mai mulţi dintre atacatori erau cetăţeni francezi şi belgieni, provenind din comunităţi musulmane. Atentatele au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă