30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 16.000 de porţii de fasole cu costiţă, servite de 1 Decembrie...

Peste 16.000 de porţii de fasole cu costiţă, servite de 1 Decembrie în Sectorul 2 al Capitalei

Peste 16.000 de porţii de fasole cu costiţă şi ţuică fiartă vor fi servite joi, de Ziua Naţională a României, în 21 de corturi amplasate în Sectorul 2 al Capitalei, scrie Mediafax.

Festivităţile de Ziua Naţională a României vor începe în faţa Primăriei Sectorului 2, joi, la ora 12.00, au anunţat reprezentanţii autorităţii locale.

Manifestările vor începe cu salutul gărzii de onoare, ridicarea drapelului, intonarea imnului de stat şi eliberarea porumbeilor, în acordurile Odei Bucuriei. După alocuţiunile primarului Neculai Onţanu şi ale invitaţilor vor urma defilările elevilor, fanfarei, plutoanelor Poliţiei Locale şi detaşamentului Gărzii Civile Voluntare, precum şi un moment demonstrativ de intervenţie şi arte marţiale prezentat de Poliţia Locală.

Porţiile de fasole cu costiţă şi ţuică fiartă vor fi servite începând de la ora 14.30, în cele opt corturi din zona Primăriei Sectorului 2.

De asemenea, masa tradiţională va fi servită şi în alte 13 corturi amplasate în parcurile Circului, Floreasca, Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Tei, Sfântul Pantelimon, Creangă şi la Gara de Est, Şcoala numărul 40 din cartierul Periş, Complexul Miramar din cartierul Chişinău, sediul Poliţiei Locale Sector 2 din strada Paroşeni.

Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând MApN, MAI, SRI şi SPP participă joi la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

Tot în Bucureşti vor avea loc, la ora 8.00, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului, şi la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Începând cu ora 17.40, în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional vor avea loc un ceremonial militar şi un concert de cântece ostăşeşti, urmate de retragerea cu torţe a militarilor din Regimentul 30 Gardă “Mihai Viteazul” pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional, Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Operei, Piaţa Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

La rândul lor, militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naţionale a României.

Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

Cele mai citite

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...

O filială a Al-Qaida revendică responsabilitatea pentru atacul din Burkina

Gruparea Jama'a Nusrat ul-Islam wa al-Muslimin (JNIM), afiliată Al-Qaida, a revendicat responsabilitatea pentru un atac din 11 iunie, în urma căruia au fost uciși...

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică,...
Ultima oră
Pe aceeași temă