20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPERICOL de EXPLOZIE la GALAŢI: O BOMBĂ de 100 de kilograme a...

PERICOL de EXPLOZIE la GALAŢI: O BOMBĂ de 100 de kilograme a fost găsită pe un şantier

UPDATE. Bombava fi detonată în locul unde a fost găsită. Locuitorii vor fi evacuaţi. Circulaţia va fi întreruptă pe mai multe artere adiacente.

Specialiştii spun că este posibil ca bomba să aibă focoase multiple.

O bombă a fost găsită, joi dimineaţă, pe un şantier Obuzul de aproximativ o sută de kilograme a fost descoperit pe un şantier de pe bulevardul George Coşbuc din Galaţi, unde se construieşte un mall. Pentru dezamorsarea acesteia au fost chemaţi pirotehniştii din Bucureşti. Este vorba despre cea mai mare bombă de acest fel găsită într-o aglomerare urbană.

Proiectilul va fi detonat după evaluarea situaţiei.

Bomba a fost găsită de muncitorii care lucrau cu escavatoare pe şantier.

Bomba are peste 60 de ani şi este îngropată în pământ. Se pare că ar data din cel de-al doilea Război Mondial.

Autorităţile din Galaţi au declarat pentru B1TV că vor căuta mai multe bombe.

Este vorba despre şantierul unui mall.

Dispozitivul explozibil se află într-o zonă aglomerată din oraş.

Se impune evacuarea pe o rază de un kilometru. Angajaţii ISU Galaţi au închis zona. Poliţia este în alertă. 6.000 de oameni ar trebui evacuaţi.

Potrivit autorităţilor, este vorba despre un obuz de aviaţie de aproximativ o sută de kilograme din cel de-al doilea război mondial a fost descoperit, joi, pe un şantier din municipiul Galaţi, unde se construieşte un mall, reprezentanţii Primăriei spunând că persoanele care locuiesc în zonă vor fi evacuate.

Prezent la faţa locului, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a declarat că Primăria va lua toate măsurile de susţinere a acţiunilor de evacuare a zonei.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă