21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPercheziţii la un profesor din Drobeta Tr. Severin care ar fi luat...

Percheziţii la un profesor din Drobeta Tr. Severin care ar fi luat mită pentru bacalaureat

Patru persoane, între care şi profesorul din Drobeta Turnu Severin, suspectat că ar fi luat mită de la mai mulţi elevi pentru a-i ajuta să promoveze examenul de bacalaureat, au fost duse la audieri, luni seară, la Parchetul Tribunalului Mehedinţi, informează Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, după încheierea percheziţiei la locuinţa profesorului Marius Arbănaş, suspectat de luare de mită, patru cadre didactice, între care şi acesta, au fos conduse la audieri, la Parchetului Tribunalului Mehedinţi.

La ora transmierii acestei ştiri, audierile erau în desfăşurare.

Locuinţa unui profesor din Drobeta Turnu Severin a fost percheziţionată, luni după-amiază, cadrul didactic fiind suspectat că ar fi luat mită de la mai mulţi elevi pentru a le facilita promovarea bacalaureatului, anchetatorii găsind 15.000 de lei şi 2.500 de euro.

Ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului de la Parchetul Tribunalului Mehedinţi, fac o percheziţie la locuinţa profesorului Marius Arbănaş din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind suspectat că a luat mită de la mai mulţi elevi pentru a le facilita promovarea bacalaureatului.

Surse din Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi spun că profesorul este pensionar, predând doar patru ore la Colegiul Pedagogic “Ştefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin.

Sursele citate au precizat că profesorul nu poate face parte din comisia de evaluare a bacalaureatului, întrucât este pensionar.

Potrivit surselor citate, anchetatorii ar fi găsit la locuinţa acestuia 15.000 de lei şi 2.500 de euro, primele indicii arătând că în acest caz sunt implicate soţia şi fiica profesorului, de asemenea profesoare în municipiu.

Inspectorul şcolar general din Mehedinţi, Marian Şuţă, a spus că nu are cunoştiinţă despre percheziţii.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, luni, că, în urma desfăşurării sesiunii iunie – iulie a bacalaureatului, sunt 15 cazuri de potenţială fraudă, 318 elevi fiind eliminaţi din examen pe parcursul susţinerii probelor scrise, săptămâna trecută.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă