10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE: Pentru ce au votat politicienii. Oprea și Dragnea, primii la...

VIDEO. UPDATE: Pentru ce au votat politicienii. Oprea și Dragnea, primii la vot

UPDATE 13.07: Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat că a votat cu încrederea faptului că, începând de luni, românii vor pune punct unui “experiment nefericit” care se numeşte coabitarea politică, dar şi unui regim politic care a fost printre cele mai “agresive şi nocive” pe care le-a avut România.

“Am venit cu bucurie la vot, din trei motive. În primul rând pentru că punem punct unui regim politic care a fost printre cele mai agresive şi nocive pe care le-a avut această ţară şi într-un fel, ceea ce am fost împiedicaţi să facem prin vot în 2009 şi 2012, se întâmplă în sfârşit acum”, a spus Geoană, citat de Mediafax.

El a arătat că o a doua mare bucurie a sa este legată de ceea ce pare să fie o participare masivă la vot şi a arătat că acesta este un lucru bun, întrucât românii par să redescopere avantajele şi obligaţiile democraţiei.

“Sper ca şi în ţară şi în străinătate această participare să fie considerabilă pentru a putea să redăm alegerilor şi sistemului de vot din România întreaga legitimitate şi forţă pe care o democraţie trebuie să o demonstreze”, a spus Geoană.

UPDATE 13.05: Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, duminică, după ce şi-a exprimat opţiunea electorală la Colegiul economic Virgil Madgearu din Bucureşti, că a votat "cu speranţa într-o Românie normală, cu încredere în victorie" şi "pentru a opri minciuna".

"Am votat cu speranţa într-o Românie normală, am votat cu încredere în victorie, într-o democraţie autentică şi o justiţie independentă, în acelaşi timp am votat pentru a opri minciuna, am votat pentru a construi pentru tineri o altfel de societate ceva mai bună", a precizat Predoiu, după vot.

UPDATE 13.05: Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că a votat "pentru mândria de a fi româncă şi olteancă", dar şi cu speranţa "că politicienii care au făcut rău României vor fi traşi pe dreapta, asta însemnând în afara politicii mari", transmite Mediafax.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a votat la Liceul CFR din Craiova, fiind însoţită de nepoata sa, Ema, şi de fiul său, Robert.

La ieşirea de la vot, ea a declarat că "nu a fost o alegere grea deloc".

"Din punctul meu de vedere cred că e foarte clar pe cine trebuie să aleagă românii, craiovenii, oltenii. Astăzi, am votat pentru dreptate socială, astăzi am votat pentru mândria de a fi româncă şi olteancă, nu în ultimul rând şi cu speranţa că politicienii care au făcut rău României vor fi traşi pe dreapta, asta însemnând în afara politicii mari", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

UPDATE 12.55: Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a afirmat, duminică, după ce a votat, că este în interesul românilor ”să aşeze în fruntea ţării un om în care să avem toţi încredere”, spunând că se gândeşte la ”cei tineri care au dreptul şi merită să trăiască într-o ţară bună”.

Mircea Ionescu Quintus a votat la o secţie de votare din Ploieşti, venind, ca de fiecare dată, împreună cu soţia sa.

Quintus a spus că este în interesul românilor ”să aşeze în fruntea ţării un om în care să avem toţi încredere”.

UPDATE 12.49: Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a spus, duminică, după ce a votat, că își dorește ca poporul să le aplice "o corecţie tot mai fermă oamenilor politici care cred că e permis să-ţi baţi joc de oameni" şi ca printr-un nou preşedinte ales să se refacă "imaginea execrabilă în faţa Europei".

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea, copreşedinte al ACL Mureş, a votat la Colegiul "Unirea" din Târgu Mureş, transmite Mediafax.

"Îmi doresc tare mult să fie ultima dată când poporul mai bâjbâie şi să aplice o corecţie tot mai fermă oamenilor politici care cred că e permis să-ţi baţi joc de oameni. Eu cred că se poate încheia definitiv, duminică, în seara asta, acest lucru. România, de mâine, tot aşa o să arate, dar de poimâine sunt convins că tot mai mulţi oameni vor înţelege să stea lângă preşedinte, să fie un preşedinte responsabil, să fie un preşedinte elegant, civilizat, cult, încât să refacem toată imaginea execrabilă pe care, iată, o producem în faţa Europei. E inadmisibil la ce umilinţă sunt supuşi românii, parcă nesfârşit de mult timp", a declarat Florea.

UPDATE 12.25: Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, spune că a votat pentru o colaborare mai bună între instituţiile statului şi "mai puţină ceartă, mai puţină învrăjbire, mai puţină încrâncenare", întrucât cetăţenii din România au nevoie de acest lucru, transmite Mediafax.

Borbely a votat duminică, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, la Colegiul "Bolyai Farkas" din Târgu Mureş, la ieşire el spunând că a votat pentru o colaborare mai bună între instituţiile statului şi "mai puţină ceartă".

"Eu sper ca de mâine să întoarcem o filă nouă în istoria României, în ceea ce priveşte o colaborare mai bună între instituţiile statului, mai puţină ceartă, mai puţină învrăjbire, mai puţină încrâncenare, pentru că au nevoie cetăţenii din România de acest lucru. Eu am votat pentru a avea un fel de mai mare stabilitate în perioada următoare şi în ceea ce priveşte comunitatea maghiară", a spus Borbely.

UPDATE 11.50: Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat, duminică, ”pentru o Românie în care fiecare cetățean să fie respectat, să își poată atinge dezideratele și care în următorii ani, cu un președinte capabil de consens, să înregistreze o creștere economică peste cea preconizată”.

Kelemen Hunor a votat în județul Harghita la secția numărul 114 din Cârța, comuna sa natală, unde a mers împreună cu soția, transmite Mediafax.

"Am votat pentru o Românie puternică, în care fiecare cetățean este respectat, fiecare comunitate este respectată, unde încet-încet, dincolo de tensiunile economice, fiecare vom găsi posibilitatea de a atinge dezideratele și scopurile în viata personală, în viața de familie și toți la un loc”, a declarat liderul UDMR.

UPDATE 11.40: Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a votat, duminică, la Colegiul "I.L. Caragiale", într-o secţie de votare amenajată în cabinetul de limba germană al acestei instituţii.

Blaga a precizat că a votat pentru "o Românie normală, nu a minciunii, pentru o Românie a bunului simţ", scrie Mediafax.

"Am votat pentru o Românie normală, nu a minciunii, pentru o Românie a bunului simţ şi am făcut-o cu foarte multă speranţă şi, de alfel, îi invit pe toţi românii să vină astăzi la vot, pentru că îşi hotărăsc până la urmă viitorul şi pentru acest drept, cel mai important drept pentru democraţie, au murit oameni acum 25 de ani", a spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a venit la vot alături de soţia sa.

UPDATE 11.05: Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat "pentru consolidarea democraţiei", manifestându-şi, totodată, speranţa într-o participare masivă la urne, în virtutea "participării civice recunoscute a clujenilor", transmite Mediafax.

Emil Boc a votat la secţia 48 din Cluj-Napoca, însoţit de soţia sa, Oana, şi de lideri ai PDL Cluj şi PMP Cluj.

"Am votat pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept în România, pentru o creştere economică fundamentată pe investiţii şi locuri de muncă, am votat aşa cum cred că votează orice om de dreapta", a afirmat Emil Boc la ieşirea de la urne.

UPDATE 10.10: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a votat, duminică dimineaţă, la Craiova, spunând că și-a exercitat acest drept cu speranţa că România va avea ”un preşedinte care să unească" şi că "următorii cinci ani vor fi ani cu prosperitate".

Valeriu Zgonea a votat la secţia 166 din cartierul craiovean Lăpuş și i-a îndemnat pe toţi românii să meargă la urne duminică, scrie Mediafax.

"Am votat cu speranţa că următorii cinci ani din istoria noastră ca cetăţeni români, fie că suntem în România, fie că suntem în afara graniţelor ţării, vor fi ani şi cu noroc. Am avut destul ghinion în ultimii cinci ani. Am votat cu speranţa că putem alege şi noi un preşedinte care să unească, care să aibă dialog cu toate clasele sociale, care să ştie să ne asculte, în primul rând, şi care să facă treabă pentru România şi aici, şi la Bruxelles, şi la Washington. Am votat cu speranţa că următorii cinci ani de zile vor fi ani cu prosperitate", a spus președintele Camerei Deputaților, după ce a votat.

UPDATE 10.00: Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a votat, duminică, la secţia amenajată la sediul Colegiului Național "Mihai Eminescu” din Toplița, pentru ”o Românie fără războaie politice”, stabilă economic şi cu un sistem de securitate puternic.

Mircea Dușa, lider al PSD Harghita, a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o Românie "puternică”, în care să nu mai existe "războaiele politice”, transmite Mediafax.

"Am votat, de asemenea, pentru o Românie stabilă economic, cu un sistem de securitate puternic, în care fiecare cetăţean, fie vârstnic, fie tânăr, să poată trăi decent”, a spus Mircea Dușa.

UPDATE 09.15: Vice-premierul Liviu Dragnea a sosit a Colegiul A.D. Xenopol din Capitală în jurul orei 9 și 10 minute pentru a vota.

”Am votat cu foarte multă speranță. De prezență nu știu. Puțin peste primul tur. Eu sper să vină cât mai mulți români la vot și să voteze românește”, a declarat Liviu Dragnea după ce și-a exprimat opțiunea electorală.

Întrebat despre eventualele incidente, ministrul Dezvoltării a spus că nu știe nimic și că nu crede că au loc.

—–

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea este primul oficial guvernmental care a pus ștampila pe buletinul de vot în turul al 2-lea al alegerilor prezidențiale.

Acesta a votat la școala 150 din Capitală la numai câteva minute după deschiderea secției de votare.

”Am votat pentru progresul României, am votat pentru o Românie unită și puternică, în care toți cetățenii să se simtă în siguranță”, a declarat acesta după ce și-a exprimat opțiunea electorală.

Oprea a precizat că după vot va merge direct la Ministerul de Interne, instituție care a mobilizat peste 58 de mii de cadre în ziua votului pentru a asigura respectarea ordinii și liniștii publice în ziua acestui vot decisiv.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/b72e8aaceb20db8b777c8cb6d2747bb2/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă