16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Pensiile private – din 2007

Executivul a decis, printr-o ordonanta de urgenta, infiintarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, institutie autonoma aflata sub controlul Parlamentului. Comisia va supraveghea prudential activitatea sistemului de pensii private in scopul protejarii participantilor la fondurile de pensii, va elabora norme si reglementari si va autoriza societatile-administrator de fonduri de pensii private.
„Noi vrem sa stabilim mai intai schema de functionare a fondurilor. Am vrea ca la inceputul anului 2006 sa avem pachetul de reglementari necesare, astfel incat fondurile de pensii private sa intre in functiune in 2007”, a declarat Maria Muga, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale. Ea a explicat ca prima sarcina a Comisiei de Supraveghere va fi aceea de a elabora normele care reglementeaza functionarea acestor fonduri.
Potrivit ordonantei guvernamentale, normele in cauza ar trebui sa fie gata pana la 1 iulie si sa reglementeze aspecte precum: criteriile de autorizare a fondurilor, procedurile si obligatiile carora se vor supune administatorii pensiilor private.
Comisia de Supraveghere va fi condusa de un consiliu aprobat de Parlament si format din cinci persoane neangajate politic, cu o buna reputatie, fara antecedente penale si bine pregatite profesional. Presedintele comisiei nu poate fi ruda, pana la gradul trei, cu presedintele Romaniei, presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, membrii Guvernului, guvernatorul BNR – a mai decis Executivul.

Ultima oră
Pe aceeași temă