12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialPe cine cocoşează crucea coabitării

Pe cine cocoşează crucea coabitării

Cristina Anghel a surprins doar prin zgomotul prăbuşirii de pe piedestalul pe care o cocoţaseră amărăştenii cu neuronii prăjiţi de manipularea uselisto-antenistă. În cazul lui Ponta însă, frecvenţa şi dimensiunea minciunilor nu-l mai pot doborî de niciunde.

„Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti.“ Să traducem ofticata constatare a premierului. Cristina Anghel a ajuns pri­ma grevistă-senator a ţării pe mâna tri­pletei Antonescu-Voicu­les­cu-Ponta, care o plângeau-tămâiau-plăteau, via An­te­na 3, în epoca „jos Băsescu dictatoru’“. Acum, că tri­pleta începe să se des­com­pună mai rapid decât an­ticipau până şi cei mai răi dintre portocalii, iar pro­iectul cu pricina s-a trans­format unilateral în coa­bi­tare, fomista s-a adaptat no­i­lor comandamente varane. „Ponta e un lup în haine de oaie“, a rostit ea răs­picat. Păi, se poate aşa ceva, madam? Nu se poate, a zis Ponta. Lupul Ghiţă şi-a în­fipt colţii RTV-işti şi nici toate cojoacele anteniste n-au mai salvat-o de la eva­cu­a­rea din casa de oaspeţi a ASE, unde stătea moca, şi nici de prăbuşirea în groapa umo­rului autohton. Vă recomand câteva ban­curi tematice.

Nostim e că Anghel încearcă acum să con­vingă poporul că nu e chiar atât de fo­mistă şi certată cu moralitatea pe cât i s-a dus buhul. Na, de acum înainte o să plătiţi trei mii de lei pentru mine, în loc de o mie. Eu vă făceam economii la buget, dar dacă nu vreţi, treaba voastră, fraierilor. Doam­na are un debit verbal şi o tărie a obrazului de invidiat, ambele dovedind că are stofă de politician şi Antenele s-au ori­entat bine. Primo: la ASE stătea ilegal şi pe gratis. Secundo: cei trei mii de lei daţi de Senat pentru cazare, banii poporului, cum ar veni, îi băga în propriul buzunar. Că aşa este statutul aleşilor, lax, fără com­plicaţii birocratice gen deconturi, chi­tan­ţe, contracte. Concluzie: dacă de mâine An­ghel se hotărăşte să in­tre în greva foamei pe mo­tiv că „am ajuns mai răi ca pedeliştii“ şi îşi mon­tează un cort în faţa Co­tro­ceniului, banii pentru ca­zare curg. La fel salariul şi forfetarul. Plus, un even­tu­al bonus de „drept de au­tor“ de la Voiculescu.

Citeşte continuarea în Revista 22.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă