40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialPDL, acuzat că reînvie gărzile patriotice

PDL, acuzat că reînvie gărzile patriotice

Social-democraţii aplică ­lovituri sub centura ­democrat-liberalilor.

PSD Arad l-a acuzat pe prefectul jude­ţului, Călin Bibarţ, că vrea să reînvie fostele gărzi patriotice. La sediul PDL, spun social-democraţii, au venit arădeni care susţin că în instituţiile deconcentrate au apărut circulare referitoare la constituirea unor structuri pentru păstrarea ordinii publice. Prefectul spune că nu este aşa şi ameninţă că-şi dă demisia pentru că nu a emis circularele cu pricina. Mai mult, în cazul în care nu pot proba existenţa actelor respective, le cere arădenilor să-i judece pe politicieni.

Arădenii au reclamat la PSD constituirea gărzilor patriotice

La sediul PSD Arad, spune chiar conducerea partidului, au venit mai mulţi arădeni care au atras atenţia liderilor PSD că în instituţiile publice arădene au apărut circulare referitoare la constituirea unor structuri pentru păstrarea ordinii publice. Pre­şedin­tele PSD Arad a explicat că „se încearcă constituirea unor gărzi patriotice”. „Îl somăm pe prefectul Bibarţ să spună public dacă aceste zvonuri se confirmă sau nu. Noi sperăm că sunt simple zvonuri, altfel avem de-a face cu o situaţie extrem de periculoasă. Numai regimurile dictatoriale încearcă să întoarcă unii cetăţeni împotriva altora. Noi credem că protestele democratice vor continua să rămână paşnice. Dacă, totuşi, vor fi probleme, există instituţii abilitate ale statului care trebuie să intervină, în limitele legii” a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad. 

Presiuni din partea forţelor de ordine

El spune că forţele de ordine încearcă să descurajeze participanţii la protestele de la Arad. „Oameni în vârstă au venit la mine şi mi-au spus că au fost opriţi de jandarmi care le-au spus să nu protesteze, pentru că vor fi amendaţi. Cred că sunt încercări de intimidare care nu fac decât să îi îndârjească pe arădeni, care ştiu foarte bine ce drepturi au” a declarat Dorel Căprar. 

Prefectul Aradului nu a dat circulare

Călin Bibarţ, prefectul Aradului spune că nu vrea să înfiinţeze gărzi patriotice la Arad şi că nu a emis nici o circulară în acest sens. „Dacă cineva poate să probeze aceste afirmaţii şi să prezinte o asemenea circulară semnată de mine eu sunt dispus să îmi dau demisia. Nu există nici un fel de circulară care să aibă un asemenea conţinut. Dacă, însă, se va dovedi că afirmaţiile nu au nici un suport real şi cei care le-au furnizat vor doar să inducă oamenii în eroare, îi las pe arădeni să judece cum înţeleg unii politicieni diferenţa dintre politică şi administraţie”, a declarat Călin Bibarţ, prefectul Aradului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă