16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialPatru luptători din Rusia și Ucraina ar putea reprezenta ROMÂNIA la Olimpiadă

Patru luptători din Rusia și Ucraina ar putea reprezenta ROMÂNIA la Olimpiadă

Federația Română de Lupte vrea să naturalizeze patru sportivi din Rusia și Ucraina care ar putea reprezenta România la Jocurile Olimpice din 2016, informează Agerpres.

Cei patru sportivi sunt: Albert Saritov (Rusia) la lupte libere, Evgheni Orlov (Ucraina) la greco-romane, Kateryna Sassa (Ucraina) și Kateryna Zhydachevska (Ucraina) la lupte feminin.

”Noi acum suntem avansați pentru naturalizarea unor sportivi. S-a dat o Ordonanță de Guvern pentru naturalizare și recent a promulgat-o președintele. Această ordonanță este inițiată de noi, de președinții de federații, și de COSR. Iar noi la federație avem dosarele pregătite pentru patru sportivi străini, un rus la lupte libere, Albert Saritov, un ucrainean la greco-romane, Evgheni Orlov, și două ucrainence la lupte feminin, Kateryna Sassa și Kateryna Zhydachevska. Toți patru sunt deja în România, se antrenează cu loturile noastre naționale”, a declarat, luni, președintele Federației, Răzvan Pîrcălabu.

Pentru a reprezenta România la Campionatele Mondiale, Europene și la turneele de calificare, cei patru au nevoie de buletin și rezidență în România, în timp ce pentru Jocurile Olimpice este necesar pașaport.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă