11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPasteluri de primăvară: câteva detalii sunt suficiente pentru a da amenajării un...

Pasteluri de primăvară: câteva detalii sunt suficiente pentru a da amenajării un aer romantic

Amenajarea întregii locuinţe în stil romantic nu este la îndemână şi, poate, nici practică. Însă romantismul stă în detalii. Putem opta pentru amenajarea unui dormitor, a unei camere de domnişoară, sau realizarea unor colţuri intime.

Începutul primăverii ne predispune la adăugarea unui strop de romantism interioarelor noastre. Nu este însă nevoie să redecoraţi complet pentru a imprima un anumit aer amenajării. Câteva detalii sunt suficiente. Pentru un look romantic, alegeţi decoraţiuni şi accesorii în tonuri dulci, pastelate, dar numai dacă se potrivesc cu restul decorului. La fel este cazul şi cu texturile sidefate.

Anul acesta se poartă verdele, aşa că puteţi îndrăzni să folosiţi o nuanţă ceva mai discretă la nivelul pereţilor şi să o combinaţi cu tonuri pastel de lila sau roz, de exemplu. Este fresh, dulce şi în tendinţe!

Nu uitaţi de detaliile care completează atmosfera şi îi asigură romantism. Imprimeurile florale sunt romantice, mai ales dacă au o tentă retro. Pentru o abordare discretă, sunt recomandate de asemenea câteva pernuţe cu motive delicate. Alte elemente-cheie ale unui decor romantic sunt aplicaţiile de dantelă, franjurile şi mobilierul pictat.

Florile naturale sunt mereu binevenite, la fel şi detaliile atent alese. O idee practică şi la îndemână este să îmbrăcaţi copertele cărţilor în hârtie sau material textil colorat, asortându-le astfel cu restul elementelor pe care le introduceţi în amenajare.

Un colţ numai pentru EA

O măsuţă de machiaj cu oglindă rotundă şi scaun poate fi cea mai bună soluţie pentru realizarea unui colț intim în dormitorul matrimonial. Și baia se poate amenaja în stil romantic, mai ales că aici ambianţa poate fi completată cu alte elemente wellness – arome, muzică, elemente de saună, aranjamente Feng Shui, vase cu pietre, plante și tablouri.

În alte cazuri, soluţia ideală poate fi un fotoliu comod, cu suport pentru picioare, sau o canapea de mici dimensiuni, iar lângă ea o măsuţă și o veioză cu picior sau un lampadar. Veți crea astfel un loc bun pentru lectură. Chiar un mic birou, pentru laptop, cu un secretaire, poate fi un loc de retragere.

O idee bună este şi aranjarea romantică a mesei pentru o cină în doi, în acest caz neputând lipsi lumânările sau sfeşnicele, porţelanul, dantela şi un meniu pe măsură, din care şampania este obligatorie.  

Tips&Tricks: Modern romance

Natalia Beleva, designer,  e-mail: nataliabeleva@yahoo.com, www.cocoonhome.ro

Există mici detalii prețioase care transformă spațiul banal al dormitorului într-unul romantic, care spune o poveste frumoasă.

Pentru că este foarte vizibilă în dormitor, este bine să valorifici pe cât posibil tăblia patului. În loc de una banală, alege o tăblie din lemn patinat cu detalii vintage, ce aduce la viață atmosfera elegantă și rafinată a secolului 19. Alături de tăblia de lemn poți combina sfeșnice din metal antichizat pentru a oferi impresia unui dormitor care face parte dintr-un castel medieval.

Pentru a crea un aer romantic, folosește un tapet floral delicat pe acel perete pe care se odihnește tăblia patului. Ca să te asiguri că dormitorul nu devine exclusiv feminin, subtilitatea e cheia: alege un tapet bej, cu imprimeu alb, cât mai simplu. Oricât de simplificat, un tapet va pune imediat în evidență spiritul romantic al dormitorului.

Lasă-te sedusă de patul cu baldachin. Acesta le era pe vremuri accesibil doar oamenilor foarte bogați, de aceea este considerat un simbol al rafinamentului, având un aspect romantic, ca rupt din poveștile eterne de iubire. Alege un design clasic, simplu, cu cadru din lemn, și adaugă draperii mătăsoase sau perdele din voal alb pentru a crea o atmosferă paradisiacă.

O oglindă cu ramă veche în stil baroc florentin reînvie romantismul și creează o simetrie ideală cu tăblia de pat în stil vintage. Oglinzile sunt un must-have, pentru că reflectă lumina, accentuând prețiozitatea decorului, în timp ce măresc vizual spațiul.

Catifeaua, în special cea roșie, este o emblemă încă actuală a pasiunii și a iubirii. Poți alege o tăblie de pat îmbrăcată în catifea roșie, un fotoliu de catifea sau scaune decorate cu acest material prețios și atractiv. Un alt avantaj al catifelei constă în faptul că aceasta reflectă lumina în moduri subtile și sexy.

Un spațiu îmbrăcat în texturi care stimulează simțurile este deosebit de romantic și pasional. Pentru un efect total, combină catifeaua cu alte materiale luxuriante, așa cum sunt mătasea sau blana artificială. Poți folosi aștenuturi din satin sau un alt material prețios, ce cre-ează un efect metalizat, iar jos poți pune un covoraș alb sau bej din blană artificială.

Orice detaliu floral, fie că este pe pereți, în rama oglinzilor sau butonii fotoliilor, adaugă un plus de delicatețe și romantism. Dar nu uita că florile naturale aduc la viață instant o încăpere, în timp ce răsfață simțurile. Plasează buchete de flori în colțurile-cheie ale camerelor – ideal ar fi să folosești trandafiri. Lumânările sunt romantice și sofisticate, iar lumina lor creează în dormitor o atmosferă misterioasă și senzuală. Alege unele parfumate, pentru un efect și mai intens.

Cele mai citite

Fiorentina, în finala Conference League, pentru al doilea an consecutiv

Fiorentina a remizat în deplasare cu FC Bruges, scor 1-1, și s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Conference League, a...

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat...

În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit "Ziua Europei" la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a...

Președintele Atlantic Council l-a decorat pe președintele Iohannis și a subliniat buna colaborare cu SNSPA

Președintele Atlantic Council, Fred Kempe, l-a decorat pe președintele Iohannis și a subliniat buna colaborare dintre Atlantic Council din SUA și Școala Națională de...
Ultima oră
Pe aceeași temă