16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialPasagerii unui maxi-taxi au ajuns la spital

Pasagerii unui maxi-taxi au ajuns la spital

Duminica, in jurul orei 20,30, pe raza comunei argesene Calinesti de pe soseaua veche Bucuresti-Pitesti a avut loc un grav accident de circulatie, rezultat in urma coliziunii dintre microbuzul maxi-taxi care circula pe ruta Sibiu-Ploiesti, plin cu 12 pasageri, si un autoturism Dacia 1310.
In urma impactului, Dacia a fost proiectata in sant, iar microbuzul s-a izbit de un cap de pod si s-a rasturnat in mijlocul strazii. Sase dintre pasageri si cei doi soferi au ajuns la Spitalul Judetean Arges cu politraumatisme.
Vinovat de producerea acci-dentului a fost declarat soferul Daciei, care nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers.
Prahoveanul Corneliu Anton (58 ani), soferul microbuzului tip maxi-taxi s-a angajat pe raza comunei Calinesti in depasirea unui autoturism Dacia 1310, care se deplasa in aceeasi directie de mers cu microbuzul.
In timp ce autovehiculul maxi-taxi se afla in depasire, soferul Daciei, Marius Pica, din Calinesti (25 ani), fara sa se asigure, a schimbat brusc directia de mers, virand la stanga. Ca urmare a manevrei gresite, Dacia a intrat in coliziune cu microbuzul. In urma impactului, Dacia a fost aruncata in santul de pe partea dreapta a soselei, iar microbuzul a intrat mai intai intr-un cap de pod, apoi s-a rasturnat in mijlocul soselei. Socul produs de impactul microbuzului cu podul si rasturnarea autovehiculului i-au proiectat pe pasageri unii peste altii, jumatate dintre ei suferind politraumatisme grave.
La locul accidentului au sosit mai multe ambulante, care au transportat sase pasageri din cei 12, cati erau in microbuz, plus cei doi soferi, la Urgenta Spitalului Judetean Arges. Starea celor opt persoane este stabila, iar ceilalti sase pasageri s-au ales, la randul lor, cu destule contuzii si vanatai.

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă