21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialParcurs senzaţional pentru Monica Niculescu la Bejing: la un pas de marea...

Parcurs senzaţional pentru Monica Niculescu la Bejing: la un pas de marea finală!

Tenismana româncă în vârstă de 24 de ani, Monica Niculescu se află la doar un pas de marea finală a turneului de tenis de la Beijing, după ce a trecut azi, în sferturi de rusoaica Maria Kirilenko, numărul 24 mondial, cu scorul de 3-6/6-3/6-4. Dacă lumea a ezitat să vorbească până acum despre parcursul senzaţional al Monicăi din capitala chineză a făcut-o doar pentru că părea prea frumos pentru a fi adevărat.

Sfertul de finală dintre Niculescu şi Kirilenko a început cu un avantaj  categoric pentru rusoaică, atât în palmares, cât şi pe tabelă. După cum ne-a obişnuit deja şi în meciul trecut, disputat împotriva franţuzoaicei Virginie Razzano (scor 4-6/6-1/6-2), Niculescu a pierdut primul set, scor 6-3 în favoarea lui Kirilenko. Serviciul mai bun al rusoaicei, dar şi câteva greşeli ale româncei, au fost suficiente pentru ca Maria Kirilenko să înceapă setul doi cu perspectiva de a încheia meciul în două seturi. Însă nu astfel au continuat lucrurile.

Monica şi-a luat revanşa pentru primul set în cel de-al doilea, pe care, datorită jocului ei senzaţional cu lovituri date cu ambele mâini pe rachetă, a reuşit să-l câştige cu scorul de 6-3. Rusoaica a greşit mai mult în acest set, permiţându-I Monicăi să câştige 2 puncte de break.  Monica nu a făcut decât să joace propriul ei joc, după cum a declarat şi după meciul din primul tur. Cel de-al treilea set a pus-o Kirilenko în faţa unei soarte parcă stabilită dinainte de a începe partida. Monica reuşea să câştige şi al treilea set cu 6-4, obţinând astfel a doua victorie consecutivă după ce pierdea primul set.

La fel ca şi în cazul jucătoarei Na Li, chinezoaica de pe locul 6 mondial, care a fost spulberată de Niculescu în primul tur cu scorul de 6-4/6-0, nici palmaresul lui Kirilenko nu a contat, cu toate că rusoaica, la 24 de ani, la fel ca Monica, are 5 titluri în palmares. Este drept că anul 2010 nu a fost unul prea grozav nici pentru Na Li, nici pentru Kirilenko, în timp ce Monica a avut un parcurs foarte bun, râvnind la primul ei titlu din carieră, pentru care încă se luptă să-l obţină.

Ce meciuri o aşteaptă pe Monica

Semifinala care o aşteaptă pe Monica este una la fel de grea precum a fost şi sfertul. Adversara româncei va fi câştigătoarea meciului dintre nemţoaica Andrea Petkovic, numărul 11 mondial, şi rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, numărul 16. Astfel Monica va avea de înfruntat din nou o jucătoare de top, iar drumul ei nu va fi în niciun caz mai uşor dacă va ajunge în finală, acolo unde se va afla Flavia Pennetta, care a trecut de numărul unu mondial, daneza Caroline Wozniacki, sau poloneza Radwanska.

La fel cum tânăra de 21 de ani, Radwanska, a cărei evoluţie în acest sezon a fost remarcabilă, are şansa ei împotriva Flaviei Pennetta şi Monica Niculescu este capabilă să obţină o  nouă victorie împotriva câştigătoarei din ultimul sfert de finală care se dispută azi. Însă indiferent de rezultat faptul că a dus numele României în rândul unor ţări puternice la ora actuală în tenisul mondial, Serbia şi Rusia, este deja o mare realizare.

Turneul de tenis de la Beijing este cotat cu 500 de puncte şi premii totale de 4,5 milioane de dolari. În prezent el este unul dintre cele mai importante turenee din circuitul ATP/WTA din Asia, după mastersul de la Shanghai, care face însă parte doar din circuitul ATP şi care va începe duminică, 9 septembrie.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă