21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPapa i-a scris lui Vladimir Putin. Vezi de ce

Papa i-a scris lui Vladimir Putin. Vezi de ce

Papa Francisc i-a scis joi preşedintelui rus Vladimir Putin, îndemnând membrii G20 reuniţi la Sankt Petersburg “să nu rămână inactivi” în căutarea unei soluţii de pace şi “să abandoneze căutarea inutilă a unei soluţii militare”, a anunţat Vaticanul, relatează Mediafax.

În scrisoarea adresată lui Putin, în calitate de preşedinte al G20, Papa evocă inegalităţi economice şi sociale la nivel mondial şi condamnă “masacre inutile” în Orientul Mijlociu, lansând un apel împotriva oricărei soluţii militare, a precizat Federico Lombardi, purtătorul său de cuvânt.

“Liderilor prezenţi, fiecăruia în parte, îi adresez un apel de suflet să ajute la găsirea unor căi de depăşire a poziţiilor conflictuale şi să abandoneze căutarea inutilă a unei soluţii militare”, scrie Papa Francisc.

Statele Unite şi Franţa intenţionează să efectueze atacuri aeriene limitate pentru a pedepsi regimul preşedintelui Bashar al-Assad care, în opinia lor, a folosit masiv gaze chimice împotriva populaţiei civile pe 21 august.

“Este necesar să existe un angajament înnoit faţă de căutarea, cu hotărâre şi curaj, a unei soluţii paşnice, prin dialog şi negociere între părţi, care să fie susţinută în mod unanim de către comunitatea internaţională”, a adăugat Papa în scrisoarea adresată lui Putin.

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă