19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc: Lumea este prinsă într-un RĂZBOI pentru dominarea popoarelor

Papa Francisc: Lumea este prinsă într-un RĂZBOI pentru dominarea popoarelor

Lumea “este în război pentru că a pierdut pacea”, a afirmat miercuri Papa Francisc în avionul care îl conducea spre Cracovia, relatează EFE citată de Agerpres.

Totuși, Suveranul Pontif a precizat că nu este vorba despre un “război al religiilor”. 

“Nu ne este teamă să o spunem: lumea este în război pentru că a pierdut pacea”, a declarat Suveranul Pontif în faţa jurnaliştilor care îl însoţesc în Polonia.

El a precizat că este vorba despre “un război de interese, pentru bani, pentru resursele naturale, pentru dominarea popoarelor”. “Dar nu este un război al religiilor, pentru că toate religiile doresc pacea”, a susținut Sfântul Părinte. 

Pe aeroportul Cracovia – Balice, la scara avionului papa a fost întâmpinat de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, de soţia acestuia, Agata Kornhauser-Duda, şi de arhiepiscopul de Cracovia, Stanislaw Dziwisz, însoţiţi de doi copii în costume poloneze. 

După ce au fost intonate imnurile Vaticanului şi Poloniei, papa a fost salutat de prim-ministrul Beata Szydlo. 

Până duminică, Suveranul Pontif are o agendă de activităţi în sudul Poloniei, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă