19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPapa Francisc, în vizită în Bosnia-Herţegovina

Papa Francisc, în vizită în Bosnia-Herţegovina

Papa Francisc a sosit, sâmbătă dimineaţă, la Sarajevo, într-o vizită catalogată drept "un semn al păcii", la 20 de ani de la încheierea războiului civil în Bosnia-Herţegovina, o ţară cu populaţie în principal musulmană, dar şi creştin-ortodoxă şi catolică, informează CNN, citat de Mediafax.

Vizita de o zi va include întâlniri la Preşedinţia Bosiniei-Herţegovina şi o slujbă oficiată pe un stadion, la care sunt aşteptate zeci de mii de persoane.

Papa Francisc încearcă să aducă un mesaj de reconciliere în Bosnia, pe fondul tensiunilor din trecut între musulmani, catolici şi creştin-ortodocşi. Conflictul din Bosnia, de acum 20 de ani, s-a soldat cu 100.000 de morţi.

"Oraşul Sarajevo este supranumit Ierusalimul din Occident", crede Papa Francisc, referindu-se la mozaicul etnic şi religios din acest oraş.

"Este un oraş cu o diversitate religioasă şi culturală. Este un oraş care a suferit mult de-a lungul istoriei", a subliniat şeful Bisericii Catolice.

"Acum a pornit pe un făgaş al păcii, iar vizita mea este un semn al păcii şi o rugăciune pentru pace", a adăugat Francisc.

Potrivit datelor celui mai recent recensământ, 45 la sută din populaţia Bosniei-Herţegovina este musulmană, 36 la sută este creştin-ortodoxă şi 15 la sută catolică.

Cele mai citite

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în Germania și Spania

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 16 - 19 mai 2024, o vizită de lucru în Republica Federală...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă