11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPalme în loc de medicamente într-un spital sibian

Palme în loc de medicamente într-un spital sibian

În ultimul an s-au înmulţit cazurile în care pacienţii spitalelor din România sunt trataţi cu superficialitate de către cei plătiţi pentru a-i pune pe picioare. Mai nou, aceştia trebuie să suporte şi violenţele cadrelor medicale, aşa cum s-a întâmplat, în week-endul trecut, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Acolo, o fetiţă de opt ani, bolnavă de pneumonie, ar fi fost pălmuită de către asistenta medicală care o îngrijea, pe motiv că micuţa ar fi tuşit înspre ea.

Mămica, revoltată

“Duminică am venit în vizită la fata şi băiatul meu internaţi aici, moment în care fetiţa m-a întâmpinat plângând şi zicea <<Mami, ia-mă acasă că nu pot să mai stau aici, că aseară mi s-a zis de la o tanti că îmi dă o palmă de îmi zboară capul de la loc>>. Se poate una ca asta în România? Se poate aşa ceva să i se spună la o copilă de opt ani? Toată lumea îmi spune că copilul meu minte, că nu e adevărat. Copilul meu nu minte, îl cunosc foarte bine”, a spus mama fetiţei, Lavinia Miruţ. Potrivit acesteia, incidentul s-ar fi petrecut în timp ce asistenta îi punea branula pe mânuţa copilului. Luni dimineaţă, femeia a depus o plângere şi la sediul poliţiei sibiene, care a demarat o anchetă în acest caz. De asemenea, conducerea Spitalului de Pediatrie a început la rândul ei o cercetare proprie şi, potrivit directorului instituţiei, Alexandru Mihuţ, dacă va fi găsită vinovată asistenta respectivă ar putea fi concediată.

“Probabil că a fost o atitudine mai dură a asistentei, dar dacă se va dovedi că a pălmuit fetiţa  am putea merge chiar şi până la desfacerea contractului de muncă”, Alexandru Mihuţ, manager Spitalul de Pediatrie Sibiu.

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă