22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPalmaresul noului şef anticorupţie de la DNA, pe placul USL : 5...

Palmaresul noului şef anticorupţie de la DNA, pe placul USL : 5 NUP-uri în 2012 şi vreo 6-7 anul acesta

Iuliana Bendeac, delegată ca şefă a Secţiei I Anticorupţie în locul lui Lucian Papici nu are experienţă managerială şi nici performanţe profesionale, condiţii esenţiale ppentru ocuparea unui astfel de post.

Iuliana Bendeac nu are o carieră remarcabilă. A făcut dosarul prin care a trimis-o în judecată pe Carmen Mladen de la Craiova si a început urmărirea penală în dosarul ŞANTAJUL ANTENULOR, în care l-a pus sub învinure DOAR pe Sorin Alexandrescu, după care a început  tărăgănarea instrumentării dosarului.

Pentru  că ancheta stagna, în calitate de şef de secţie, Lucian Papici ( înllocuit  ieri  de procurorul Tiberu Niţu cu Bendeac) a delegat un procuror – pe Gheorghe Popovici- pentru a ajuta ancheta. Bendeac a plecat în concediu ( trei săptămâni în Grecia) şi ,pentru a nu tergiversa finalizarea dosarului,  Popovici  ( care a renunţat la concediu) a continuat instrumentarea dosarului şi i-a pus sub urmărire penală pe Camelia şi Dan Voiculescu şi trusturile ANTENA şi Intact. De asemenea, tot Popovici a întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată.

Bendeac NU a scris nici un cuvânt din rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Voiculescu în dosarul ŞANTAJUL

După ce s-a intors din concediu, Bendeac s-a codit să semneze rechizitoriul făcut de colegul ei Popovici. Avea obiecţii, spun sursele RL. Şi anume, câteva virgule!

 Mai precizăm că sursele noastre ne-au relatat că Iuliana Bendeac  nu a condus niciodată nici măcar un birou – cea mai mică structură dintr-un Parchet – , a dat cinci neînceperi ale urmăririi penalie şi a făcut trei declinări către alte instanţe în anul 2012, iar în 2013 are vreo 6-7 neînceperi ale urmăririi penale. Înainte a lucrat la Parchetul Tribunalului Bucureşti, unde nu a ieşit în evidenţă cu nici un rechizitoriu.

 Până în prezent, trăgând linie, putem spune că Bendeac  are un singur rechizitoriu de trimitere în judecată  (cel al judecătoarei Carmen Mladen de la Craiova), precum  şi punerea sub învinuire a lui Sorin Alexandrescu de la ANTENA GROUP TV ( nu şi a lui Dan si Camelia Voiculescu şi nici a Antenelor, proceduri făcute de colegul ei , Gheorghe Popovici). “Rezultatele” ei  sunt suficiente pentru a ocupa funcţia de şef de secţie la DNA.

Rl a sunat-o de mai multe ori pe doamna Bendeac, dar ne-a închis mereu telefonul.

Nu va fi nici o surpriză dacă Bendeac va adormi secţia I anticorupţie a DNA. Aşa s-a întâmplat şi la secţia a II-a, unde a fost impus şef Claudiu Dumitrescu de noua putere USL instalată  la Bucureşti. Surse din interiorul secţiei ne-au precizat că Dumitrescu i-a adunat pe procurorii din subordinea sa şi le-a spus să nu mai caute infracţiuni pe achiziţii publice pentru că ele NU EXISTĂ! Claudiu Dumitrescu nu a putut fi contactat, dar aşteptăm de la domnia sa un punct de vedere.

 

 

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă