20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialOţelul Galaţi luptă pe trei fronturi

Oţelul Galaţi luptă pe trei fronturi

Campioana a început greu noua ediţie a Ligii I şi o aşteaptă un sezon încărcat, cu meciuri în campionat, Liga Campionilor şi Cupa României.

Întreaga Europă a rămas surprinsă de faptul că Oţelul Galaţi s-a încununat campioana României la fotbal. -Micuţa formaţie de la malul Dunării a întrecut echipe care au investit masiv, au făcut transferuri de milioane şi aveau în spate tradiţia. Dorinel Munteanu, tehnicianul Oţelului, a găsit însă soluţia pentru a trece de toate hopurile şi i-a condus pe oţelari către primul lor titlu din istorie.

Titlul câştigat sezonul trecut a propulsat Oţelul la masa bogaţilor, în Liga Campionilor, unde va întâlni pe Mancester United, Benfica Lisabona şi FC Basel. Semnele nu sunt tocmai bune pentru trupa lui Dorinel Munteanu, rezultatele din primele cinci runde ale campionatului intern find departe de cele din sezonul trecut. Gălăţenii au câştigat doar două jocuri din cinci în campionat, iar Dorinel Munteanu este supărat pe jucători, mai ales după eşecul 1-2 de pe terenul celor de la Dinamo. „Cei mai buni jucători ai mei au greşit la fazele fixe.

Nu am avut experienţa, determinarea necesare să câştigăm jocul. Şi la noi vor veni momente grele, dificile. 99% sunt de vină jucătorii mei. Este o realitate, am ajuns într-o competiţie prin foarte multă atenţie, foarte multă muncă, lucruri care au lipsit echipei în această seară”, a declarat Munteanu la finalul meciului cu Dinamo. Din sezoanele trecute s-a remarcat faptul că echipa care a jucat în grupele Ligii Campionilor a avut un parcurs slab în campionat. CFR Cluj şi Unirea Urziceni sunt cele mai recente exemple, ultima ajungând chiar mai rău, desfiinţându-se. Oţelul nici nu a început să joace în grupele Ligii şi deja se vede că echipa nu mai are aceeaşi valoare ca anul trecut. Explicaţia este şi aceea că, sezonul trecut, Oţelul a surprins pe toată lumea, lucru care nu mai este posibil acum, adversarii fiind conştienţi de forţa trupei lui Dorinel Munteanu.

Marius Stan prevede vremuri grele

Evoluţia echipei Oţelul Galaţi în primele runde ale întrecerii interne l-a îngrijorat şi pe preşedintele Marius Stan. Acesta a declarat că jucătorii nu mai au aceeaşi atitudine ca sezonul trecut şi se aşteaptă la o perioadă mult mai grea o dată cu începerea meciurilor din Liga Campionilor. „În primele etape nu am văzut aceeaşi atitudine la jucătorii noştri ca aceea din sezonul trecut. Trebuie să rezolvăm această problemă pentru că ne aşteaptă o perioadă dificilă, o dată ce încep partidele din Liga Campionilor”, a declarat Marius Stan. Oţelul va juca şi în 16-imile Cupei României, competiţie în care, sezonul trecut, a jucat în semifinale.

7 este locul ocupat de Oţelul în clasament, cu tot atâtea puncte acumulate în cinci jocuri.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă