15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialOţelul a apărut pe harta mondială a fotbalului

Oţelul a apărut pe harta mondială a fotbalului

După ce în sezonul 2009-2010 Unirea Urziceni a uimit Europa şi lumea întreagă cu prezenţa în Liga Campionilor, anul acesta a venit rândul Oţelului Galaţi, o altă echipă românescă de provincie, să reediteze această performanţă. Dacă engelzii au „poreclit” Unirea Urziceni „U2″ să le fie mai uşor de identificat, acum urmează ca fotbalul mare să se obişnuiască şi cu anonima, până acum, echipă de pe malul Dunării. Deocamdată, performanţa fantastică a gălăţenilor nu a trecut neobsevată de presa mondială, care a acordat spaţii importante în jurnalele de specialitate.


Ole (Argentina)
– „La ce se gândesc suporterii argentinieni când îi întrebi de România? La Hagi, la Steaua – care a jucat Cupa Intercontinentală cu River, la eliminarea de la Cupa Mondială din 1994 şi la evoluţiile lui Fabbiani la CFR Cluj. Ei bine, asta până în 2011. Un argentinian este în echipa Oţelului, care a reuşit primul titlu din istoria sa, în 47 de ani de existenţă. A fost înlocuit în minutul 90 cu Ibeh şi tot stadionul l-a aplaudat. Oţelul a promovat pentru prima dată în 1986 şi doi ani mai târziu s-a calificat în UEFA, unde a eliminat-o pe Juventus. Acum, gălăţenii au un alt motiv de sărbătoare”.

Mais Futebol (Portugalia) – „Zi istorică pentru Oţelul Galaţi, care a cucerit primul titlu de campioană din istorie, după succesul cu 2-1 în faţa rivalei Poli Timişoara. Acesta a fost cu siguranţă cel mai important moment din istoria clubului, care mai are în palmares câte două promovări din Ligile a III-a şi a II-a, dar şi o finală de Cupă a României, în 2004.”

So Foot (Franţa) – „Iată cea mai improbabilă campioană a anului! Oţelul Galaţi a luat duminică primul titlu din istorie, depăşind echipe cu tradiţie ca Steaua sau CFR Cluj şi va participa tot pentru prima oară în Liga Campionilor. Gignac de la Marseille de abia aşteaptă să-i întâlnească.”

Sport1.de (Germania) – „Oţelul Galaţi este campioană pentru prima oară, iar clubul
provincial va fi recompensat şi cu un loc de Liga Campionilor în sezonul următor. Formaţia din oraşul cu 300 de mii de locuitori continuă să spargă dominaţia cluburilor din Bucureşti, alături de CFR Cluj şi Unirea Urziceni”.

Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă