15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialOSDO: Patru persoane au murit și 50 au fost rănite în orașul...

OSDO: Patru persoane au murit și 50 au fost rănite în orașul sirian Alep

Cel puțin patru persoane au murit și alte 50 au fost rănite, marți, în cartiere controlate de regimul lui Bashar al-Assad în oraşul sirian Alep, din orașul sirian Alep, a anunțat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), citat de AFP, informează Agerpres.

Agenţia oficială Sana a relatat despre şase civili ucişi şi 37 de răniţi. 

Tiruri de rachete au continuat „toată noaptea şi marţi dimineaţa” asupra unor sectoare în special în vestul oraşului, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, confirmând moartea celor „patru civili şi rănirea altor 50, dintre care unii grav, în cursul bombardamentelor”. 

Citește și:  Violețe la Alep. Zeci de morți și răniți. Un al doilea spital bombardat

Nicio lovitură aeriană a regimului nu a fost semnalată în zonele rebele în estul oraşului, divizat din iulie 2012, potrivit corespondentului AFP şi OSDO.

În noaptea de luni spre marţi, forţele regimului s-au luptat cu grupuri rebele în sectorul Zahra şi împrejurimile cartierului al-Rashidin, situate în estul oraşului, dar controlate de regim. 

Peste 250 de civili, între care 50 de copii, şi-au pierdut viaţa de la intensificarea, la 22 aprilie, a violenţelor în Alep, majoritatea în raiduri ale aviaţiei siriene. Acestea au încălcat practic încetarea focului – intrată în vigoare în 27 februarie – pe care SUA şi Rusia încearcă s-o restabilească.

Citește și: OSDO: Cel puțin 200 de persoane, ucise în Alep, în ultima săptămână

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă