15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialOrange şi Vodafone, JUDECATE pentru ABUZ de poziţie dominantă. Ce a hotărât...

Orange şi Vodafone, JUDECATE pentru ABUZ de poziţie dominantă. Ce a hotărât instanţa în cazul celor doi operatori

Orange a obţinut câştig de cauză în procesul cu Consiliul Concurenţei, care amendase compania cu aproape 35 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă, a hotărât Curtea de Apel Bucureşti, conform Hotnews.ro. Pe de altă parte, Vodafone, implicată în acelaşi dosar, a pierdut procesul.

 

Dosarele au fost analizate de complete de judecată distincte şi deciziile au fost diferite.

Orange a obţinut câştig de cauza, dar Vodafone nu. Astfel, reprezentanţi ai companiei Vodafone au precizat că “instanţă supremă va înlătura acest paradox”, scrie Hotnews.ro.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a comentat decizia celor două instanţe şi a explicat că probabil se va face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul Orange.

„Ieri instanţa s-a pronunţat în legătură cu deciziile Consiliului Concurenţei prin care companiile Vodafone şi Orange au fost sancţionate pentru abuz de poziţie dominantă. Cu toate că sunt speţe similare, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia în cazul Vodafone, dar a anulat-o pe cea în cazul Orange. Având în vedere faptul că hotărârea acestei instanţe nu este definitivă, după ce vom primi şi vom analiza motivarea Curţii de Apel Bucureşti în cazul Orange, probabil că vom face recurs la Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Bogdan Chiriţoiu pentru sursa citată.

Amintim că, în luna iunie 2011, Orange şi Vodafone au câştigat în instanţă suspendarea executării deciziei Consiliului Concurenţei (CC) prin care cele două companii au fost amendate cu 34,8 de milioane de euro şi respectiv 28,3 de milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă.

Suspendarea executării deciziei autorităţii are loc până la pronunţarea instanţei de fond. Potrivit Legii concurenţei, instanţa poate lua o astfel de hotărâre doar cu condiţia plăţii unei cauţiuni de 30% din totalul amenzii primite, ceea ce înseamnă că Orange şi Vodafone au avut de plătit împreună 18,9 milioane de euro.

Citeşte mai mult pe Hotnews.ro.

Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă