13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialOpt ani de inchisoare pentru Vlas

Opt ani de inchisoare pentru Vlas

Ioana Maria Vlas a fost condamnata la o pedeapsa de opt ani de inchisoare in dosarul FNA.

Tribunalul Bucuresti a stabilit in aceeasi cauza o condamnare de 12 ani inchisoare pentru fugarul Nicoalae Popa, in timp ce Gavril Batran a fost achitat. Vlas, Popa, SOV Invest si Gelsor SA au fost obligati la plata unor daune in valoare de 25 miliarde lei vechi catre investitorii FNA, in numar de 1.124. Ioana Maria Vlas trebuie sa mai plateasca 500 milioane lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

Totodata, judecatorii au hotarat ca CEC, Unicredit Tiriac Bank SA si CNVM nu sunt responsabile in cauza, lucru care a nemultumit profund asociatia pagubitilor. Inculpata Vlas a recunoscut ca nu are de unde plati atatia bani, chiar daca toate conturile SC SOV Invest sunt in continuare blocate.
Din pedeapsa de opt ani se va scadea perioada cat Vlas a stat in arest preventiv, adica aproape 5 ani. Decizia tribunalului poate fi atacata cu apel in termen de zece zile.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă