21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialOprescu a acordat diplome unui număr de 70 de pompieri CURAJOŞI

Oprescu a acordat diplome unui număr de 70 de pompieri CURAJOŞI

Primarul general Sorin Oprescu a acordat miercuri, cu ocazia Zilei Pompierilor, diplome “In Honoris” pentru 70 de pompieri care au dovedit curaj, onoare şi devotament în slujba comunităţii, informează Biroul de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a organizat festivitatea prilejuită de acordarea de diplome “In Honoris” celor mai buni pompieri militari din ţară, de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu ocazia Zilei Pompierilor din România – sărbătorită joi, 13 septembrie.

“Mă aflu astăzi (miercuri – n. red.) aici, în primul rând, pentru că vă respect şi, în al doilea rând, pentru că ceea ce faceţi dumneavoastră nu este la îndemâna oricui. Încerc prin prezenţa mea şi prin acordarea acestor distincţii să vă transmit faptul că oamenii vă respectă. Fac astăzi un gest normal, acela de a recunoaşte valoarea profesiei şi de a vă mulţumi în numele colectivităţii.

Vreau să vă mărturisesc că sunt emoţionat pentru că ştiu cât vă datorează societatea. Ştiu că aspiraţia dumneavoastră este aceea de a fi cei mai buni. Eu vă spun sincer că sunteţi cei mai buni, sunteţi apropiaţi sufletului meu, iar modesta recunoaştere pe care astăzi o aduc, o aduc cu respect şi mă plec în faţa dumneavostră”, a spus Sorin Oprescu.

La ceremonie a mai participat inspectorul general IGSU, colonel Marcel Lucaciu, ofiţeri ai ISU din toata ţara, dar şi o delegaţie a pompierilor din landul german Hessa.

La finalul evenimentului, pompierii bucureşteni i-au oferit primarului Sorin Oprescu simbolul pompierilor, o miniatură reprezentând statuia zeiţei Victoria, care se află în Bucureşti.

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...
Ultima oră
Pe aceeași temă