19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialOpoziție. John Kerry susține că prezenţa Iranului la conferinţa internaţională privind situaţia...

Opoziție. John Kerry susține că prezenţa Iranului la conferinţa internaţională privind situaţia din Irak, de luni, ar fi inoportună

Secretarul de stat american, John Kerry, a declarat vineri că  Washingtonul se opune prezenţei Teheranului la conferinţa internaţională privind situaţia din Irak şi lupta contra Statului Islamic (SI), programată luni, la Paris,conform Mediafax.

El a apreciat că participarea Iranului la această conferinţă "ar fi inadecvată", în special din cauza "implicării Iranului în Siria".

"Nimeni nu m-a sunat şi nu m-a întrebat cu privire la prezenţa Iranului (la această conferinţă), dar cred că acest lucru nu ar fi adecvat", a subliniat Kerry.

De asemenea, el s-a declarat încrezător în formarea unei coaliţii mondiale formată ţări europene şi arabe, alături de Statele Unite, pentru a distruge gruparea Statul Islamic în Irak şi Siria.

"Sunt încrezător în formarea unei mari coaliţii cu naţiuni arabe, naţiuni europene, Statele Unite şi alţii, fiecare contribuind la strategia pe care preşedintele (american Barack) Obama a expus-o", a adăugat secretarul de Stat, în cadrul unui turneu regional, care are drept scop formarea unei alianţe de aproximativ 40 de ţări împotriva jihadiştilor din Statul Islamic.

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic şi a anunţat că forţele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiştilor din Irak.

"Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic", a subliniat preşedintele american.

Ulterior, în cursul unei reuniuni la Jeddah, zece ţări arabe, între care Arabia Saudită, au acceptat să se implice alături de Statele Unite în lupta împotriva extremiştilor din cadrul Statului Islamic în Irak şi Siria.

Cele mai citite

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă