11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Viorel Ştiube, trimis în judecată. Vezi ce afaceri ilegale...

Omul de afaceri Viorel Ştiube, trimis în judecată. Vezi ce afaceri ilegale a făcut

Omul de afaceri Viorel Ştiube a fost trimis în judecată  de procurorii anticorupţie pentru o evaziune de aproximativ 4 milioane euro. Prejudicul provin din afaceri ilegale cu produse petroliere.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2007 – 2008, inculpatul Viorel Ştiube, în calitate de administrator al SC ABC VEST TRAFIC SRL Oradea şi SC VIMAN AGRO INVEST SRL Oradea, respectiv în calitate de administrator de fapt al SC TRANSPORT EURO SRL Budeşti, jud. Vâlcea, a achiziţionat din Ucraina şi Slovacia produse petroliere neaccizabile (ulei de bază), în cantitate totală de peste 6.000 tone, pe care le-a comercializat pe teritoriul României, drept carburant auto – motorină.

Pentru a justifica operaţiunile comerciale de valorificare a uleiului de bază drept motorină şi pentru a eluda plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat, a creat un circuit fictiv de mărfuri, documente şi bani, în care a interpus, în mod formal, SC DAMCO NAFTA SRL Ianca, jud. Bihor şi SC MINERVA ŞIMLEU SILVANIEI SA Oradea (societăţi controlate şi coordonate de inculpat), prin întocmirea şi înregistrarea în evidenţele contabile de facturi fictive, care atestau o aparentă stare de legalitate.

În această modalitate, inculpatul Ştiube Viorel a creat în dauna bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în cuantum total de 13.826.596,65 lei (echivalentul a aproximativ 3.950.456 euro).

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Ştiube Viorel şi ale părţilor responsabile civilmente SC ABC VEST TRAFIC SRL Oradea şi SC VIMAN AGRO INVEST SRL Oradea.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă