17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialOlimpiada afaceriştilor români

Olimpiada afaceriştilor români

Sute de firme şi mii de angajaţi sunt aşteptaţi să participe la o întrecere sportivă organizată în premieră la noi în ţară, în luna mai 2012.

 

Corporate Games este cel mai mare eveniment sportiv mondial pentru amatori, iar din 2012 va intra şi România ca ţară gazdă ale acestor jocuri. Reprezentanţii Corporate Games se află în turneu prin mai multe oraşe din România, de unde speră să adune câţi mai mulţi participanţi la întrecerile ce vor avea loc în Bucureşti, între 24 şi 27 mai 2012. După conferinţa de lansare ce a avut loc în Valahia la începutul lunii trecute, ieri a fost rândul oamenilor de afaceri din Cluj să fie prezenţi la întâlnirea cu oficialii evenimentului.

„Corporate Games este dedicat tuturor companiilor din România, fie ele multinaţionale, IMM-uri, microîntreprinderi sau antreprenori. La Bucureşti vă veţi întâlni cu 2.000 de oameni noi, care lucrează în acelaşi domeniu ca şi dumneavoastră sau în domenii diferite, dar cu care aveţi ocazia să schimbaţi păreri, opinii. Corporate Games va dezvolta comunicarea în firmă, pentru că aceasta este o mare problemă pentru companii”, a declarat directorul general al Corporate Games România, Radu Rădulescu. În cadrul acestei competiţii, fiecare firmă poate să înscrie un număr nelimitat de echipe. Vor fi 14 sporturi, printre care fotbal, tenis de masă, tenis de câmp, bowling, atletism, baschet, înot sau chiar karting, iar câteva dintre întreceri se vor desfăşura pe stadionul Dinamo. România este a 26-a ţară în care Corporate Games ajunge, Bucureştiul va fi cel de-al 54-lea oraş, iar până acum au participat peste 18.000 de firme şi peste un milion de angajaţi.

Taxă de participare

Partea interesantă la aceste jocuri este că inclusiv membrii familiei unui sportiv pot să participe activ pentru o anumită echipă. „Corporate Games se adresează în principal business-urilor, dar şi SRL-urile pot participa şi, până la urmă, orice firmă, iar Clujul este un centru foarte mare de afaceri. Cele 14 sporturi care vor fi practicate nu sunt pentru profesionişti, dar noi le vom face în stil profesionist. Corporate Games este o acţiune care se adresează sporturilor de masă”, a spus şi directorul sportiv al acestui eveniment, fosta mare atletă Monica Iagăr. Orice firmă, cu angajaţi, clienţi, furnizori sau membrii ai familiei poate participa, însă nimeni nu o va face pe gratis. Există o taxă de 60 de euro pe fiecare persoană care trebuie plătită, iar la Games Party, ce va avea loc sâmbătă seara, de asemenea mai trebuie plătită o taxă de 10 euro. Nici transportul până la Bucureşti nu va fi gratis, dar va fi aplicată o reducere la avion, autocar sau tren, în timp ce cazarea la un hotel de cinci stele în Bucureşti va costa 60 de euro pe noapte pentru două persoane.

De asemenea, dacă firmele vor să-şi facă publicitate prin amplasarea unui cort sau a unui simplu banner sau logo în cadrul Corporate Games, trebuie să scoată din buzunar între 2.000 şi 30.000 de euro, în funcţie de mărimea spaţiului publicitar. Grosul sporturilor va avea loc sâmbăta şi duminica, iar întrecerile de karting, care necesită o taxă suplimentară de participare, badminton, bowling şi tenis de câmp vor începe de vineri. 


Istoria Corporate Games

Prima ediţie a Corporate Games a avut loc în San Francisco, în 1988, iar de atunci şi până astăzi au mai avut loc alte 139 de ediţii. Cea mai mare participare a fost de 12.000 de persoane, la ediţia desfăşurată în oraşul australian Melbourne, iar cel mai mare număr de concurenţi al unei echipe a fost înregistrat tot în Australia, la Brisbane, 1.519. Cel mai mic număr de participanţi într-o echipă a fost de 1, cel mai vârstnic sportiv a avut 89 de ani şi s-a înscris la proba de atletism a întrecerilor de la Bilbao, iar cel mai tânăr participant a avut 10 ani şi a concurat în proba de înot de la Istanbul. În 2011 au avut loc 19 ediţii de Corporate Games în oraşe de pe cinci continente.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

Ciucă știe calitățile pe care le așteaptă românii de la viitorul președinte

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, apare într-un clip video în care anunță ce calități ar trebui să aibă un candidat la funcția...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă