37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialOIM: 500 de imigranţi, dispăruţi într-un naufragiu în Marea Mediterana care ar...

OIM: 500 de imigranţi, dispăruţi într-un naufragiu în Marea Mediterana care ar fi fost provocat intenţionat

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie susţine că aproape 500 de imigranţi sunt daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea la bordul căreia se aflau s-a scufundat, săptămâna trecută, în Marea Mediterana, într-un naufragiu care ar fi fost provocat de către călăuze potrivit unor supravieţuitori, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Autorităţile italiene au deschis o anchetă, iar dacă aceste informaţii vor fi confirmate "va fi vorba despre cel mai grav naufragiu din ultimii ani", cu atât mai mult cu cât nu ar fi vorba despre un accident, ci despre o "crimă în masă", a denunţat organizaţia. Potrivit mărturiilor celor doi palestinieni, originari din Fâşia Gaza, traficanţii de persoane i-au obligat pe imigranţii clandestini să schimbe ambarcaţiunea, cerându-le, miercuri, să sară într-o ambarcaţiune mai mică şi, aparent, mai precară.

Când pasagerii s-au răzvrătit, traficanţii, care se aflau la bordul altui vapor, au împins cu acesta în zona pupei ambarcaţiunii imigranţilor, care s-a scufundat. Cei doi palestinieni au fost salvaţi din apă o zi şi jumătate mai târziu.

"Alţi nouă supravieţuitori au fost salvaţi de nave greceşti sau malteze, dar se pare că toţi ceilalţi au pierit", a declarat pentru AFP Flavio Di Giacomo, un purtător de cuvânt al OIM în Italia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă