15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialObstretician din China, condamnat pentru furt şi trafic de nou-născuţi

Obstretician din China, condamnat pentru furt şi trafic de nou-născuţi

Un medic obstetrician din China a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru furt de nou-născuţi. Medicul vindea bebeluşii unor traficanţi de copii, conform BBC News.

Doctoriţa Zhang Shuxia a fost găsită vinovată de răpirea şi vânzarea a şapte copii în Fuping, provincia Shaanxi. Părinţii erau convinşi să renunţe la bebeluşi, fiind minţiţi că aceştia aveau boli grave. Zhang a fost condamnată la moarte, însă a obţinut o amânare de doi ani a pedepsei. 

Condamnările la moarte cu suspendare sunt în mod normal comutate la închisoare pe viaţă în China.

Conform anchetatorilor, în perioada noiembrie 2011- iulie 2013, Zhang Shuxia a vândut şapte bebeluşi la traficanţii de copii, inclusiv o pereche de gemeni. Femeia punea personalul medical din subordine să fabrice rapoarte false despre copii, notând în acestea că sufereau de malformaţii congenitale, greu de vindecat.

Şase dintre copiii răpiţi au fost salvaţi. O fetiţă a murit.

Zhang şi alţi câţiva suspecţi au fost arestaţi în iulie 2013, după un caz de răpire. Părinţii unui bebeluş au au făcut plângere la poliţie după ce şi-au dat seama că micuţul lor a fost răpit pentru a fi traficat.  Copilul a fost găsit şi s-a întors la părinţii săi la începutul lunii august .

China are politici de control stricte, în sensul că cele mai multe cupluri pot avea un singur copil, de preferat un băieţel sănătos.

La începutul acestei luni, legislativul din China a adoptat, în mod oficial, o rezoluţie pentru relaxarea politicii de control, astfel că li se va permite cuplurilor să aibă mai mult de a avea doi copii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă