11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialObiective importante pentru campioni

Obiective importante pentru campioni

HCM Constanţa vrea să-şi treacă în cont eventul în stagiunea următoare şi să depăşească faza grupelor în Liga Campionilor.

 

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, şi-a reluat pregătirile. Cu destul de multe nume noi, echipa de pe litoral se gândeşte, în principal, la competiţia continentală în care participă, Liga Campionilor. În ceea ce priveşte întrecerile interne, titlul şi Cupa României au devenit, deja, obiective obligatorii.

La prima întâlnire a lotului, au fost prezenţi cinci jucători noi. Este vorba despre românii Alexandru Vasiliu (portar) şi Iulian Halcă (inter dreapta), spaniolii Javier Humet (inter dreapta) şi Alberto Val (pivot), precum şi de mai vechea cunoştinţă a suporterilor formaţiei de pe litoral, pivotul Milutin Dragicevic. Poate cele mai importante schimbări vin, însă, la banca tehnică. Zvonko Shundovski, tehnicianul care a dus echipa Macedoniei pe locul cinci la ultimul Campionat Mondial, va pregăti în sezonul următor pe HCM Constanţa. Din echipa tehnică a macedoneanului mai fac parte secundul Marko Isakovic şi antrenorul portarilor, Alexandru Buligan.

„Mă bucur foarte tare că voi antrena pe HCM Constanţa. Ştiu că este o echipă cu pretenţii, o formaţie valoroasă. Am urmărit această echipă, cunosc jucătorii destul de bine şi cred că, împreună, o să realizăm performanţe notabile. Pentru mine, cel mai important este jocul de echipă pentru că handbalul asta este. Sunt prieten cu toţi jucătorii, dar doar atunci când nu suntem pe teren. Vreau seriozitate, disciplină şi multă muncă. Cine doreşte să iasă în faţă şi să fie vedetă, nu are ce căuta la o echipă pe care o antrenez. Sper să colaborăm cât mai bine şi să îndeplinim obiectivele”, a declarat noul tehnician al echipei de pe litoral, Zvonko Shundovski. De menţionat că şi conducerea administrativă a avut parte de modificări în această vară, Marius Puşcaş preluând atribuţiile lui Nurhan Ali, retras din activitatea sportivă.

Programul echipei

HCM Constanţa va sta doar patru zile pe litoral. Apoi, va pleca într-un periplu european, care va cuprinde trei locaţii. În primă instanţă, constănţenii se vor cantona la Zlatibor, în Serbia, unde vor sta două săptămâni, timp în care vor juca şi mai multe meciuri de verificare. Astfel de partide vor avea loc şi în partea a doua a cantonamentului, care va avea loc în Slovenia, la Gradec. Finalul pregătirii va fi în Germania, acolo unde HCM Constanţa a fost invitată să participe la turneul amical Kone Cup Hamburg. Acesta va dura trei zile, după care Toma şi compania vor reveni în ţară.

O nouă sală

În 2008, a fost prezentat un proiect al unei săli de sport polivalente care ar fi urmat să se construiască la Constanţa. Aceasta are o capacitate de zece mii de locuri, bazin de înot şi toate celelalte facilităţi necesare organizării unor competiţii de anvergură. Până în momentul de faţă nu au fost demarate lucrările, cauza principală fiind lipsa fondurilor. Dar situaţia pare să se schimbe o dată cu instalarea noului guvern. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că şansele ca sala să fie construită în următoarea perioadă sunt destul de mari. „Proiectul există, terenul este, dar până acum nu am putut obţine fondurile necesare pentru a demara construcţia. Am vorbit cu premierul Ponta şi mi-a dat asigurări că se va implica în această problemă a noastră. O să obţinem finanţarea şi este foarte probabil ca, în următorii doi ani, să avem o nouă sală la Constanţa”, a spus preşedintele CJ.  

5 jucători noi au fost prezenţi la reunirea echipei de pe litoral.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă