14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialObama: SUA nu vor fi niciodată în război cu Islamul

Obama: SUA nu vor fi niciodată în război cu Islamul

Statele Unite nu sunt şi nu vor fi “niciodată în război împotriva Islamului”, a declarat, sâmbătă, preşedintele Barack Obama, cerându-le americanilor, într-o ceremonie care marchează nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, să dea dovadă de toleranţă, informează Mediafax.

După polemica declanşată de planurile unui pastor extremist de a arde exemplare ale Coranului, Obama a repetat că instigatorii atacurilor din 11 septembrie pot încerca să-i dezbine pe americani, însă a precizat că aceştia nu vor ceda în faţa “urii şi a prejudecăţilor”.

“Scripturile ne învaţă să renunţăm la amărăciune, resentimente şi furie, certuri şi insulte şi la orice altă formă de răutate”, a spus el, în timpul unei scurte ceremonii desfăşurate la Pentagon.

“Ei pot încerca să provoace conflicte între credinţele noastre, dar, ca americani, nu suntem şi nu vom fi niciodată în război împotriva islamului. Nu o religie ne-a atacat în acea zi de septembrie, ci al-Qaida. Un grup jalnic de oameni care pervertesc religia”, a adăugat Obama.

“Şi, aşa cum condamnăm intoleranţa şi extremismul în străinătate, respectăm esenţa noastră de ţară a diversităţii şi toleranţei”, a spus preşedintele american care, înaintea ceremoniei de la Pentagon, s-a recules, la Casa Albă, la ora 8.46, ora la care, în 2001, un avion de linie a lovit primul dintre turnurile gemene de la World Trade Center din New York.

Cele mai citite

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...
Ultima oră
Pe aceeași temă