16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialObama: Riscul unei epidemii de Ebola în SUA este foarte mic

Obama: Riscul unei epidemii de Ebola în SUA este foarte mic

Riscul unei epidemii de Ebola în Statele Unite ale Americii este foarte mic datorită calității sistemului medical american, a declarat președintele SUa, Barack Obama.

"Luând în considerare măsurile luate, calitatea sistemului nostru de sănătate şi natura virusului Ebola care nu se transmite uşor, riscurile apariţiei unei epidemii de Ebola în Statele Unite sunt extrem de scăzute", a subliniat preşedintele american, la sfârşitul unei întâlniri cu oficiali americani din domeniul sănătăţii, scrie Mediafax.

Obama a apreciat, de asemenea, că reacţia comunităţii internaţionale faţă de extinderea epidemiei în Africa de Vest este insuficientă.

"Unele state mari nu iau suficiente măsuri", a declarat el, subliniind că intenţionează să ceară omologilolor săi o implicare mai puternică în această luptă.

"Voi face presiuni asupra şefilor de stat şi de Guvern din întreaga lume, pentru a-i determina să facă tot posibilul în această luptă", a afirmat Obama, conform sursei citate.

Pentagonul a anunţat anterior că ar putea trimite aproximativ 4.000 de militari în Africa de Vest, pentru a participa la lupta contra epidemiei de Ebola.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă