16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialObama discută cu liderii europeni pentru impunerea de noi sancțiuni Rusiei

Obama discută cu liderii europeni pentru impunerea de noi sancțiuni Rusiei

Președintele american Barack Obama a anunțat că va discuta vineri seara cu ledearii europeni pentru introducerea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, anunță RIA Novosti.

Obama a declarat într-o conferință de presă susținută în Coreea de Sud că este vorba despre sancțiuni economice care vor avea ”consecințe mai mari” dacă situația din Ucraina nu se detensionează sau ”în cazul unei intervenții militare ruse în Ucraina”.

Deși liderii europeni au susținut fără echivoc sancțiuni îmotriva Rusiei, mai multe țări din Europa, inclusiv Republica Cehă și Slovacia, și-au exprimat scepticismul cu privire la sancțiuni suplimentare, acestea putând avea un impact negativ asupra economiei UE.

Agenția de știri Reuters a anunțat, citând surse confidențiale, că premierul Marii Britanii, David Cameron, președintele Franței, Francois Hollande, cancelarul german, Angela Merkel și premierul Italiei, Matteo Renzi, au discutat la telefon pe tema sancțiunilor.

Ministrul de externe la Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că sancțiunile împotriva Federației Ruse sunt inadecvate și contraproductive.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă