11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialO victorie pentru suporteri

O victorie pentru suporteri

Steaua si-a netezit in Olanda, prin victoria categorica (3-1) obtinuta in fata celor de la Heerenveen, drumul in primavara europeana, confirmand parcursul exceptional al campionilor in acest sezon al Cupei UEFA. Chiar daca acum calificarea pare o simpla formalitate pentru ros-albastri, returul partidei cu olandezii este privit cu toata seriozitatea, jucatorii, antrenorii si conducerea vizand numai victoria. Un succes pe care Steaua doreste sa-l ofere la reintalnirea cu suporterii, care vor umple in aceasta seara tribunele stadionului National din Complexul “Lia Manoliu”. O provocare si pentru antrenorul Cosmin Olaroiu, care are obligatia sa continue parcursul excelent de pana acum al elevilor sai.
Steaua a pregatit confruntarea dupa “ritualul” obisnuit, facand abstractie de scorul din jocul tur. Olaroiu nu a menajat pe nimeni, a anuntat ca va folosi cea mai buna garnitura si considera in continuare adversarul periculos. Daca lucrurile vor sta intr-adevar asa, atunci Steaua va incepe cu formula cu care a evoluat la Heerenveen: Carlos – Ogararu, Ghionea, Goian, Nesu – Nicolita, Radoi, Paraschiv, Bostina – Dica, Iacob. Echipa de forta a Stelei pe care Gigi Becali o doreste sa joace nu numai la victorie, dar si la spectacol. Becali se gandeste cu insistenta la finala si declara peste tot ca Steaua nu o va rata.
Pana una-alta, jucatorii fac pronosticuri privind viitorul adversar, manifestandu-si preferintele intre Betis si Alkmaar (in tur, la Sevilla, a fost 2-0 pentru gazde), cei mai multi preferand formatia spaniola. Olaroiu este mai rezervat, il obliga calitatea de antrenor si stie ca nici un meci nu este jucat inainte. Momentul este favorabil Stelei si campionii nu au voie sa-l rateze.

Heerenveen, o victima sigura?

Heerenveen vine la Bucuresti cu gandul declarat ca a ratat calificarea pe teren propriu. Antrenorul Verbeek considera Steaua o echipa puternica, iar scorul din meciul tur mult prea categoric pentru ca echipa sa sa-l intoarca la Bucuresti. Numai ca nimeni nu crede ca Heerenveen a venit sa se predea si sa faca numai act de prezenta. Tehnicianul a anuntat ca va folosi mai multe rezerve, oferindu-le tinerilor jucatori posibilitatea afirmarii. O schimbare fireasca, spunem noi, titularii nearatand mare lucru in primul meci. Este poate singurul lucru care ar putea sa-l ingrijoreze pe Olaroiu.
Ieri au fost antrenamentele oficiale pe stadionul National. Conducerea lui Heerenveen a aflat cu surprindere ca au fost vandute peste 45.000 de bilete, un numar de spectatori care in Olanda se regaseste numai la partidele disputate acasa de Fejenoord, Ajax sau Eindhoven. Faptul ca Steaua si Rapid vor juca astazi cu casa inchisa reprezinta un succes al fotbalului romanesc. Un prolog la deschiderea campionatului asa cum nu ne amintim sa-l mai fi avut pana acum.
Partida Steaua-Heerenveen este programata la ora 19 si va fi condusa de o brigada de arbitri din Cehia, cu Jaroslav Jara la centru. Intalnirea este transmisa in direct de TVR 1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă