13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialO nouă încercare pentru Simona Halep la Wimbledon. Sportiva română are o...

O nouă încercare pentru Simona Halep la Wimbledon. Sportiva română are o adevărată „finală“ cu Azarenka

S-a încheiat prima săptămână de la Wimbledon, iar luni încep optimile de finală, atât pe tabloul feminin, cât și pe cel masculin.

După un parcurs excelent, fără set pierdut, Simona Halep dă peste Victoria Azarenka în optimile de la Wimbledon. Partida se va disputa pe terenul al doilea de la All England Lawn Tennis Club, după ora 15.00, meciul urmând să fie transmis de EuroSport.

În mod normal, românca va avea cel mai greu meci de până acum la Wimbledon. În mare formă, Azarenka a impresionat la Londra, chiar dacă jucătoarea din Belarus a ajuns pe locul 683 în lume. Ea a absentat aproape un an și a revenit la Mallorca după ce a născut.

„Nu sunt în al nouălea cer. Nu pot să fiu fericită. Mă simt cu adevărat mulțumită doar atunci când am dus munca până la capăt”, a declarat Azarenka, extrem de optimistă, după ce le-a învins la Wimbledon pe Heather Watson, Elena Vesnina și Catherine Bellis.

Fostă semifinalistă la Wimbledon, la fel ca Azarenka, Simona Halep se pregătește de al patrulea meci direct cu fostul lider mondial.

Azarenka este în avantaj, scor 2-1, însă jucătoarea noastră a câștigat ultimul duel direct, care a avut loc tot la un Grand Slam. În urmă cu doi ani, la US Open, Simona Halep s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4. De cealaltă parte, Azarenka a învins-o pe Halep în 2012, la turneele de la Doha și Linz.

Simona Halep are însă parte și de vești bune. Nume extrem de importante în circuit, precum Karolina Pliskova și Petra Kvitova, au fost eliminate prematur la Wimbledon, încă din turul al doilea.  Dacă se impune la Wimbledon, Simona Halep va ajunge pe primul loc în clasamentul WTA, însă calculele arată că poate spera la această poziție și în cazul în care pierde finala, iar Angelique Kerber (liderul mondial) este eliminată în semifinale.

Sorana Cîrstea, prestație peste așteptări

Dacă Irina Begu sau Monica Niculescu n-au impresionat la Wimbledon, Sorana Cîrstea a ajuns până în turul al treilea pe iarba londoneză, fiind eliminată de Garbine Muguruza, una dintre favoritele la cucerirea Grand Slam-ului.

În turul al doilea, Sorana a profitat însă de o accidentare teribilă suferită de Bethanie Mattek-Sands, care a fost nevoită să abandoneze. În vârstă de 32 de ani, aceasta este chiar în pericol să-și încheie cariera după o accidentare la ge-nunchi, care a făcut-o să urle de durere, din cauza durerilor insuportabile.  

Federer, Nadal și Djokovic, de neoprit

Pe tabloul masculin, Roger Federer, Novak Djokovic și Rafael Nadal au făcut spectacol în prima săptămână la Wimbledon. Elvețianul, sârbul, dar și ibericul, care se simte mult mai bine pe zgură, nu au pierdut vreun set până în optimi, dovedind că sunt într-o formă de zile mari. Un parcurs identic au avut alți trei jucători: Marin Cilic, Alexander Zverev și Grigor Dimitrov.

În turul precedent, Roger Federer a trecut de Mischa Zverev, fratele mai mare al lui Alexander Zverev, într-un meci care a durat mai puțin de două ore. Nadal l-a eliminat pe rusul Karen Khachanov, care a impresionat în acest an, pe iarbă, în timp ce Djokovic n-a avut emoții cu letonul Gulbis, care i-a pus probleme doar în ultimul set.

În optimi, cel mai așteptat meci este duelul dintre Dimitrov și Federer. De două ori campion la Wimbledon, ultima dată chiar în 2016, Murray nu ar trebui să aibă emoții cu Benoît Paire, în timp ce Nadal și Djokovic sunt și ei favoriți în me-ciurile cu Gilles Müller și Adrian Mannarino.

Marea surpriză

Finalist la Roland Garros, acolo unde a fost învins de Rafael Nadal, elvețianul Stanislas Wawrinka a părăsit turneul de la Wimbledon încă din primul tur. Wawrinka, care a atins sferturile de finală la Londra, în 2014 și în 2015, a fost de nerecunoscut în duelul cu rusul Medvedev și a cedat în patru seturi, scor 4-6, 6-3, 4-6, 1-6. 

În turul următor, Medvedev a părăsit însă Grand Slam-ul de la Londra și a fost protagonistul unui scandal mare. Învins de belgianul Ruben Bemelmans, jucătorul din Rusia și-a pierdut controlul și a aruncat cu monede spre arbitrul de scaun (Mariana Alves), nemulțumit de deciziile acestuia. Deși a recunoscut că a făcut un gest stupid și și-a cerut scuze, Medvedev a primit o amendă de 12.700 de euro.  

WTA. Cum arată optimile de finală la feminin

Angelique Kerber – Garbine Muguruza
Agnieszka Radwanska – Svetlana Kuznetsova
Magdalena Rybarikova – Petra Martic
Coco Vandeweghe – Caroline Wozniacki
Ana Konjuh – Venus Williams
Jelena Ostapenko – Elena Svitolina
Johanna Konta – Caroline Garcia
Victoria Azarenka – Simona Halep

ATP. Cum arată tabloul masculin în optimi

Andy Murray – Benoît Paire
Sam Querrey – Kevin Anderson
Rafael Nadal – Gilles Muller
Roberto Bautista Agut – Marin Cilic
Milos Raonic – Alexander Zverev
Grigor Dimitrov – Roger Federer
Dominic Thiem – Tomas Berdych
Adrian Mannarino – Novak Djokovic

Cele mai citite

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă