21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialO imigrantă, salvată pe Mediterana, a născut la bordul unei nave italiene

O imigrantă, salvată pe Mediterana, a născut la bordul unei nave italiene

O imigrantă  a născut o fetiţă la bordul unei nave italiene Bettica. Femeia se află printre cei 6.500 de imigranţi salvaţi pe Marea Mediterană în ultimele 48 de ore, relatează Daily Telegraph, conform Mediafax.

Fetiţa s-a născut în primele ore ale zilei de luni, după ce mama ei a fost salvată de pe o barcă în largul coastelor Libiei. Nava italiană, care a difuzat o fotografie cu nou-născutul, a declarat că atât mama, cât şi copilul sunt într-o stare de sănătate bună.

Citeşte şi: Marea Mediterana: Aproape 3.700 de imigranţi clandestini, salvaţi într-o singură zi

Mama era deja în travaliu atunci când ea şi alţi imigranţi au fost salvaţi de navele de patrulă italiene.

În total, Bettica a salvat 654 de imigranţi din patru bărci diferite, toate trimise de pe coasta libiană de bande de traficanţi, care fac zeci de milioane de euro exploatând exasperarea oamenilor care fug de război şi sărăcie.

„Mama a fost adusă la bord în circumstanţe dramatice – ea intrase deja în travaliu”, a declarat marina într-un comunicat. „Naşterea a decurs normal şi atât mama, cât şi copilul, sunt în stare bună”, a continuat aceasta.

Naţionalitatea mamei nu a fost dezvăluită.

Citeşte şi: UE se angajează să lupte contra imigrației ilegale

Salvarea a 6.550 de refugiaţi în doar două zile a fost una dintre cele mai importante operaţiuni din ultimii ani ale marinei şi pazei de coastă italiene. Nu toţi au supravieţuit însă acestei călătorii. Şapte cadavre au fost găsite la bordul unei şalupe pline cu imigranţi, în timp ce cadavrele altor trei au fost recuperate din mare. Ei ar fi sărit în apă atunci când au văzut apropiindu-se nave de salvare.

Cele mai citite

MozaiQ: Creștere a numărului de mesaje homofobe

Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), avertizează că valurile de homofobie și transfobie s-au întețit în ultimele trei săptămâni,...

Estonia a cerut explicații după încălcarea spaţiului său aerian de către un elicopter rus

Estonia a raportat miercuri încălcarea spațiului său aerian de către un elicopter rus. Elicopterul, un model Mi-8, a intrat fără permisiune în spaţiul aerian...

Simona Halep e în optimi la Toronto

Simona Halep se califică în turul al treilea-optimi la Toronto, după o victorie în două seturi cu Shuai Zhang, 6-4, 6-2. Pentru a treia oară...
Ultima oră
Pe aceeași temă