3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialVIDEO.Tragedie la Brănești. O femeie însărcinată și fiicele sale, spulberate de un...

VIDEO.Tragedie la Brănești. O femeie însărcinată și fiicele sale, spulberate de un tren care mergea cu 160 de kilometri la oră. În hainele mamei s-ar fi găsit un bilet de adio. Mărturia mecanicului

O femeie și trei copii au fost spulberați de un tren care mergea spre litoral, în apropiere de halta Brănești. Asupra femeii, care ar fi fost însărcinată, s-ar fi găsit un bilet de adio. Trenurile înspre și dinspre mare au fost blocate timp de trei ore. 


UPDATE 16.35: Parchetul Tribunalului Ilfov a deschis un dosar penal in rem, pentru infracţiunea de omor, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, pentru RL.

Mai multe persoane sunt audiate.

 

16.30: În 2008, Autoritatea Tutelară ar fi realizat o anchetă privind încredinţarea minorului la familia femeii care s-a aruncat în faţa trenului, însă rezultatele nu au fost însă făcute publice, potrivit unor surse din cadrul Primăriei Sectorului 5, citat de Mediafax.

În acel moment, femeia avea un singur copil, iar rezultatele anchetei au fost înaintate instanţei care a judecat cazul, acele rezultate neputând fi făcute publice, deoarece nu se află sub incidenţa informaţiilor de interes general, potrivit sursei citate. Ancheta nu a fost făcută de Direcţia de Protecţie Socială, ci de Autoritatea Tutelară din subordinea Primăriei Sectorului 5, deoarece femeia avea în perioada respectivă domiciliul în Sectorul 5.

15.30: Femeia care s-ar fi aruncat, joi, a fost internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor dr. Alexandru Obregia” de două ori, informează Mediafax.

Potrivit sursi citate, ea suferea de depresie, fiind internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” de două ori. În prezent, ea nu se afla sub tratament medicamentos. Mama femeii ar fi încercat în ultimul timp să o interneze din nou la Spitalul Obregia, însă nu a mai apucat.

În prezent, mama tinerei şi soţul acesteia sunt audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Cumnata victimei a povestiti că nu crede în ipoteza sinuciderii, ea crezând că femeia ar fi căzut în faţa trenului. „Cred că o avea pe cea mică în braţe şi pe celelalte mai mari, de mână. Nu cred că s-a sinucis. Nu a fost atentă, mai mult ca sigur. A venit la mama ei în vizită şi acum voia să plece acasă. Dacă era certată cu soţul, nu mai pleca. S-au îmbrăcat şi au zis că pleacă acasă. Nu voia să divorţeze. Dacă era să divoreţeze nu mai făcea şi al patrulea copil”, a povestit cumnata femeii, Florica Nedelcu.

Femeia ar fi vrut să divorțeze

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Alexandra Braunstein, tânara care a murit joi în tragicul incident feroviar, a depus o cerere de divorţ în decembrie 2008. Ulterior, ea a renunţat la judecată. Femeia l-a chemat în judecată pe soţul ei, George Braunstein, la Judecătoria Sectorului 5, în decembrie 2008, însă trei luni mai târziu, în februarie 2009, procesul a încetat, după ce tânara a renunţat la acţiunea în instanţă.

Conform sursei menţionate, femeia și-ar fi dat cu pumnii în burtă pentru a pierde sarcina. De altfel, ea ar mai fi pierdut o sarcină, în trecut, după ce ar fi făcut acest gest.

 

14.50: Mecanicul trenului a declarat, la Antena 3, că femeia i-ar fi târât pe copii în fața trenului.

„Era cu copilașii în față și s-a aruncat în fața trenului. Am claxonat. A ieșit din pădure și s-au aruncat cu toții în fața trenului. Pe unul îl avea în brațe, pe ceilalți i-a târât”, a spus mecanicul la Antena 3.


 

Cumnatul femeii a declarat, pentru Antena 3, că aceasta era însărcinată și că rudele ei nu au acceptat niciodată căsătoria cu soțul ei, care era de etnie romă. „La început, când s-au cunoscut, nu au fost de acord părinții ei. Era mai tăcută. Vorbea doar cu noi. Era mai timidă, rușinoasă. (…) Era însărcinată. Ce știu de la fratele meu, acum vreo lună de zile m-a rugat să îl împrumut cu niște bani. Nu voia să mai facă un copil. Nu am avut bani atunci să îl ajut. Și a spus atunci, uite, Robert, din cauza ta trebuie să lăsăm și copilul asta. Oricum, așa vrut Dumnezeu”, a spus cumnatul femeii.

13.50: Psihologii explică gestul mamei care s-ar fi aruncat în faţa trenului alături de cei trei copii, potrivit Mediafax.

„Gestul sucidial apare în momente dramatice, în momente de provocări existenţiale cu caracter unic şi personal. Fiecare persoană are istoricul ei în ceea ce priveşte acest gest. Aceste împrejurări externe, înconjurătoare, care realizează presiune se obiectivează catastrofal în momentul în care şi persoana respectivă are dezechilibru emoţional, afectiv, proiecţii pesimiste. Deci este o îmbinare între condiţiile favorizante externe presante şi condiţiile interne, care ţin de personalitate, caracter, temperament. (..)Este vorba despre suicidul altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soţul, cu familia acestuia, ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic", a explicat psihologul criminalist Tudorel Butoi, pentru Mediafax.

13.15: Femeia a scris în biletul de adio că îi pare rău şi că nu mai poate suporta, potrivit News.ro. 13.05:  Mecanicul trenului IR1983 implicat în incidentul feroviar în care au murit patru persoane continuă drumul până la destinaţie, în Constanţa, fiind însoţit în cabină de şeful de tren, a transmis purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.

„Mecanicul trenului IR1983 nu a fost înlocuit. Acesta a declarat că poate continua drumul. Personalul din cadrul departamentului de Siguranţă a Circulaţiei a discutat cu el. Şeful de tren îl însoţeşte în cabină până la destinaţie, în Constanţa”, a precizat Predescu.

Mecanicul urmează să fie consiliat, conform procedurii existente, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

„Conductorul trenului va fi audiat în cadrul dosarului penal, care a fost deschis de poliţişti, sub coordonarea procurorului de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

12.46: Anchetatorii au confirmat că femeia era însărcinată, potrivit Știrile ProTV.

12.40: „Nu știu nimic. Eu ieri am venit de la mare. Era acasă. Se înțelegea bine cu bărbatul ei. Avea trei fete. Nu era însărcinată. Poate, ferească Dumnezeu, e vorba de altcineva”, a spus fratele femeii, pentru Antena 3.

12.20: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus, constituirea unei celule de criză ca urmare a accidentului feroviar în care și-au pierdut viața patru persoane.

Din celula de criză, constituită la nivelul Ministerului Transporturilor, fac parte: Răzvan Cuc, Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea — Secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar și reprezentanți ai instituțiilor implicate – CFR Călători, CFR Infrastructură, AFER si AGIFER.

12.02: Managerul SABIF, Alis Grasu, a precizat, pentru Știrile TVR, că din relatările celor de la fața locului, femeia ar fi fost însărcinată.

La 9.27 a fost primit un apel prin serviciul 112 pentru un accident de tren în Halta Brănești. Un echipaj a ajuns în 7 minute. În primă instnață, la locul accidentului au fost găsite două victime – un copil de aproximativ 10 ani și o persoană de sex feminin. A fost trimisă încă o ambulanță. Din relatările celor de la fața locului, s-a pus problema că ar fi încă două vicitme, doi copii aflați sub tren, cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani. Din relatările celor de la fața locului, femeia ar fi fost însărcinată”, a spus Alis Grasu.

12.00: „Cercetările sunt efectuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din Ilfov, pentru a stabili cauzele incidentului. Se iau în calcul toate variantele posibile”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

11.57: Trenul spre Constanța a plecat din halta Brănești la ora 11.49, anunță CFR.

11.48: Oamenii legii au precizat că femeia are până în 30 de ani, iar copiii între doi și 12 ani.

Totodată, a fost găsit un bilet, despre care s-a speculat că ar fi un bilet de Adio, însă surse din Poliția Română nu au vrut să confirme momentan această ipoteză. 

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a confirmat în direct la TVR1 că la fața locului a fost găsit un bilet de adio, dar se vor face cercetări pentru a se stabili dacă există o cauzalitate între femeia decedată și acest bilet. 

În acest moment, oamenii legii încearcă să stabilească identitatea victimei, urmând să aibă loc și audieri.

11.40: CFR anunță întârzieri semnificative la trenurile care circulă spre și dinspre litoral. Pasagerii care se află în trenul staționat la Brănești, în care sunt și 40 de copii, au primit apă și fructe de la controlorii CFR.

CRF mai precizează că persoanele care au bilete sau abonamente la trenurile afectate și care vor să renunțe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat.

11.30: Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, la Antena 3, că în halta Brănești au fost găsite decedate două victime, o femeie și un copil de zece ani. Potrivit acesteia, din relatările celor care au intervenit la fața locului, există suspiciunea că alte două sau trei persoane sunt prinse sub roțile trenului.

Mecanicul trenului este în stare de șoc.

O călătoare a declarat, la Antena3, că au fost informați de incident.

„Controlorii ne-au spus că au fost niște copii loviți. Ușile sunt închise, nu putem vedea mare lucru. Sunt mulți oameni fără locuri și holurile sunt pline”, a spus o tânără care a intrat într-o intervenție telefonică la Antena 3.O femeie și tei copii au fost găsiți morți pe linia ferată, în localitatea ilfoveană Brănești, potrivit Mediafax.

„În cursul dimineții, pe la ora 09.30, trenul care circula de la București la Constanța a lovit mortal patru persoane, trei copii și un adult. Trenul circula cu 160 de kilometri la ora. E exclusă varianta evitării. Trenul va pleca cu întârziere de aproximativ două ore”, a spus purtătoarea de cuvânt a CFR, Alina Predescu, pentru RL.

Ea a mai precizat că femeia și copiii au trecut neregulamentar calea ferată.

Potrivit sursei citate, „procuratura şi medicii legiști vor sosi la faţa locului şi vor da verde pentru plecarea trenului Restul trenurilor care trec pe acolo vor avea întârzieri”.

Incidentul s-a produs în halta Brăneşti. Victimele au fost găsite moarte în spatele trenului, la aproximativ 600 de metri, potrivit IGPR.  Circulația este blocată pe ruta București – Constanța.

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Consiliul JAI ar putea avea o ședință extraordinară. Schengen, cel mai mare eșec al României în anul 2023

Întrezărit încă din decembrie 2022, cel mai mare eșec de politică externă al României, pe parcursul anului 2023, a fost neintrarea în Spațiul Schengen,...

Crăciunul acesta fii în tendințe: cele mai căutate seturi de parfum pentru sărbători

Crăciunul 2023 se apropie! Magazinele online au pregătit deja surprize excelente pentru luna decembrie – seturi cadou de parfumuri și calendare de Advent. Acum...

Aplicațiile mobile de cazinou din România – funcții inovatoare moderne

Tu știi care sunt funcțiile inovatoare ale aplicațiilor mobile de cazinou, care fac jocul pe telefon simplu, rapid și sigur? Află ce se ascunde...
Ultima oră
Pe aceeași temă