21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTragedia de la Brănești: Tot ce știm despre femeia care s-a aruncat...

Tragedia de la Brănești: Tot ce știm despre femeia care s-a aruncat în fața trenului cu cei trei copii. Ea ar fi vrut să facă avort, dar nu a avut bani

Femeia care a murit, joi dimineața, după ce a fost călcată de tren, în timp ce a traversat linia ferată neregulamentar, alături de cei trei copii, a lăsat un bilet de adio, în care anunța intenția de a se sinucide.

Potrivit News.ro, femeia se numeşte Alexandra Braustea şi avea trei fetiţe – Georgiana Mihaela, în vârstă de zece ani, Ana Maria, de opt ani, şi Andreea Nicoleta în vârstă de trei ani. Oamenii legii au precizat că femeia ar fi avut până în 30 de ani.

Într-un buzunar a fost găsit de anchetatori un bilet, în care scria că îi pare foarte rău, dar că nu mai poate suporta. De asemenea, din primele informaţii a reieşit că femeia era însărcinată.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a confirmat în direct la TVR1 că la fața locului a fost găsit un bilet de adio, dar se vor face cercetări pentru a se stabili dacă există o cauzalitate între femeia decedată și acest bilet. 

Fratele femeii a declarat, pentru Antena 3, că femeia se înțelegea bine cu soțul său. „Nu știu nimic. Eu ieri am venit de la mare. Era acasă. Se înțelegea bine cu bărbatul ei. Avea trei fete. Nu era însărcinată. Poate, ferească Dumnezeu, e vorba de altcineva”, a spus fratele femeii, pentru Antena 3.

Ce spun psihologii

Psihologii explică gestul mamei care s-ar fi aruncat în faţa trenului alături de cei trei copii, potrivit Mediafax.

„Gestul sucidial apare în momente dramatice, în momente de provocări existenţiale cu caracter unic şi personal. Fiecare persoană are istoricul ei în ceea ce priveşte acest gest. Aceste împrejurări externe, înconjurătoare, care realizează presiune se obiectivează catastrofal în momentul în care şi persoana respectivă are dezechilibru emoţional, afectiv, proiecţii pesimiste. Deci este o îmbinare între condiţiile favorizante externe presante şi condiţiile interne, care ţin de personalitate, caracter, temperament. (..)Este vorba despre suicidul altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soţul, cu familia acestuia, ajunge la judecăţi de genul totul sau nimic", a explicat psihologul criminalist Tudorel Butoi, pentru Mediafax.

O femeie și trei copii au fost spulberați de un tren care mergea spre litoral, în apropiere de halta Brănești. 



Femeia era în depresie

Femeia care s-ar fi aruncat, joi, a fost internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor dr. Alexandru Obregia” de două ori, informează Mediafax.

Potrivit sursi citate, ea suferea de depresie, fiind internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” de două ori. În prezent, ea nu se afla sub tratament medicamentos. Mama femeii ar fi încercat în ultimul timp să o interneze din nou la Spitalul Obregia, însă nu a mai apucat.

În prezent, mama tinerei şi soţul acesteia sunt audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Cumnata victimei a povestiti că nu crede în ipoteza sinuciderii, ea crezând că femeia ar fi căzut în faţa trenului. „Cred că o avea pe cea mică în braţe şi pe celelalte mai mari, de mână. Nu cred că s-a sinucis. Nu a fost atentă, mai mult ca sigur. A venit la mama ei în vizită şi acum voia să plece acasă. Dacă era certată cu soţul, nu mai pleca. S-au îmbrăcat şi au zis că pleacă acasă. Nu voia să divorţeze. Dacă era să divoreţeze nu mai făcea şi al patrulea copil”, a povestit cumnata femeii, Florica Nedelcu.

Femeia ar fi vrut să divorțeze

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Alexandra Braunstein, tânara care a murit joi în tragicul incident feroviar, a depus o cerere de divorţ în decembrie 2008. Ulterior, ea a renunţat la judecată. Femeia l-a chemat în judecată pe soţul ei, George Braunstein, la Judecătoria Sectorului 5, în decembrie 2008, însă trei luni mai târziu, în februarie 2009, procesul a încetat, după ce tânara a renunţat la acţiunea în instanţă.

Conform sursei menţionate, femeia și-ar fi dat cu pumnii în burtă pentru a pierde sarcina. De altfel, ea ar mai fi pierdut o sarcină, în trecut, după ce ar fi făcut acest gest.

Cumnatul femeii a declarat, pentru Antena 3, că aceasta era însărcinată și că rudele ei nu au acceptat niciodată căsătoria cu soțul ei, care era de etnie romă. „La început, când s-au cunoscut, nu au fost de acord părinții ei. Era mai tăcută. Vorbea doar cu noi. Era mai timidă, rușinoasă. (…) Era însărcinată. Ce știu de la fratele meu, acum vreo lună de zile m-a rugat să îl împrumut cu niște bani. Nu voia să mai facă un copil. Nu am avut bani atunci să îl ajut. Și a spus atunci, uite, Robert, din cauza ta trebuie să lăsăm și copilul asta. Oricum, așa vrut Dumnezeu”, a spus cumnatul femeii.

 

Autoritatea Tutelară ar fi făcut o anchetă, în 2008

 În 2008, Autoritatea Tutelară ar fi realizat o anchetă privind încredinţarea minorului la familia femeii care s-a aruncat în faţa trenului, însă rezultatele nu au fost însă făcute publice, potrivit unor surse din cadrul Primăriei Sectorului 5, citat de Mediafax.

În acel moment, femeia avea un singur copil, iar rezultatele anchetei au fost înaintate instanţei care a judecat cazul, acele rezultate neputând fi făcute publice, deoarece nu se află sub incidenţa informaţiilor de interes general, potrivit sursei citate.

Ancheta nu a fost făcută de Direcţia de Protecţie Socială, ci de Autoritatea Tutelară din subordinea Primăriei Sectorului 5, deoarece femeia avea în perioada respectivă domiciliul în Sectorul 5.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...
Ultima oră
Pe aceeași temă