11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialO femeie a născut siameze la Maternitatea Braşov

O femeie a născut siameze la Maternitatea Braşov

O femeie de 33 de ani a născut siameze, vineri dimineaţă, la Maternitatea Braşov, fetiţele fiind unite în zona abdomenului, informează Mediafax.

Femeia a născut, vineri, la ora 9.15, prin cezariană. Mama fetiţelor a pierdut până în prezent cinci sarcini, aceasta fiind prima naştere.

”Sarcina a fost monitorizată în permanenţă. Iniţial s-a stabilit că este vorba de o sarcină gemelară, iar la 12 săptămâni că este vorba de siameze. A fost programată la cezariană şi operaţia a decurs absolut normal. Femeia a născut la termen, la 38 de săptămâni, iar fetiţele cântăresc împreună 4.820 de grame şi sunt bine. Zona de alipire este mică, cam cât o monedă de 50 de bani, aproape de cordonul ombilical şi nu cred că vor fi probleme la operaţia de separare“, a spus purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov, medicul Valeria Badea,.

Medicii de la Maternitatea Braşov au luat deja legătura cu Spitalul ”Marie Currie” din Capitală, care urmează să le preia pe siameze pentru operaţia de separare.

Aceasta nu este pentru prima dată când la Maternitatea Braşov se nasc siamezi. În august 2008, o adolescentă de 16 ani din localitatea Budila a născut siamezi uniţi în zona capului.

Tânăra nu a spus nimănui despre sarcină de teama părinţilor pentru că tatăl copiilor era vărul ei. Siamezii nu au fost supuşi unei operaţii de separare, iar în martie 2009 au murit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă