11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialO femeie a fost dusă la spital, în Florida, cu rechinul care...

O femeie a fost dusă la spital, în Florida, cu rechinul care o muşcase prins de braţ

O femeie atacată de un rechin în timp ce înota în Florida a fost dusă de urgenţă la spital cu animalul prins de braţ, informează presa locală, preluată de AFP şi Agerpres. 

Micul rechin-doică, de 60 de centimetri lungime, avea dinţii adânc înfipţi în braţul femeii, iar echipa de salvare a trebuit să improvizeze o atelă specială pentru a susţine atât braţul înotătoarei, cât şi rechinul pe timpul deplasării la spital, scrie South Florida Sun-Sentinel. 

Victima a fost muşcată când făcea baie pe una din plajele din oraşul Boca Raton şi s-a prezentat la postul de prim ajutor cu animalul susţinut de prietenul ei. Rechinul respira greu, dar nu îşi lăsa prada, precizează cotidianul menţionat. Nimeni nu l-a putut desprinde de braţul victimei, care începuse să ducă lipsă de oxigen şi a fost transportată de urgenţă la spital. 

Rechinii-doică ating în general 3 metri lungime când sunt adulţi şi se găsesc în număr mare de-a lungul coastei atlantice a Floridei. De obicei nu sunt periculoşi, fiind animale nocturne care se hrănesc cu peşti mici. Pot fi văzuţi în cursul zilei în repaos, în apele puţin adânci. 

Un martor citat de Sun-Sentinel a declarat că a văzut, chiar înainte de atac, câţiva oameni bătându-şi joc de rechin şi trăgându-l de coadă, încheie AFP.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă