20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialO familie de români a transformat oraşul Limerick într-un „cartier roşu"

O familie de români a transformat oraşul Limerick într-un „cartier roşu”

Problema numărului mare de prostituate din oraşul irlandez a fost evidenţiată săptămâna trecută, când strada Catherine a fost însemnată, pe indicatoarele de parcare, drept o zonă a „felinarelor roşii”.

O grupare de infractori români se află în spatele unei reţele de prostituţie care a acaparat oraşul Limerick şi l-a transformat într-un „cartier roşu”, potrivit unei investigaţii realizate de publicaţia Sunday Independent.

Proprietarii magazinelor şi localurilor din zonă se tem că numărul mare de prostituate şi activitatea lor „agresivă, strigătoare la cer şi de intimidare” le vor distruge afacerile, mai ales că acestea ies pe stradă să-şi vândă trupul încă de la prima oră a dimineţii.

Sunday Independent a scris că activitatea frauduloasă este condusă de către o familie de români – soţul se ocupă cu racolarea prostituatelor, iar soţia se ocupă de găsirea clienţilor şi negocierea preţurilor. Potrivit publicaţiei, o mare parte dintre prostituatele din Limerick provin din nordul României şi au vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani, iar activitatea acestora se desfăşoară atât pe un domeniul online, cât şi pe stradă.

În online, prostituatele cer între 80 şi 130 de euro pentru o jumătate de oră de sex. Atunci când online-ul nu aduce suficient profit, prostituatele ies pe stradă şi preţurile la care se vând variază între 30 şi 50 de euro.

Publicaţia irlandeză a precizat că unele prostituate pot scoate între 500 şi 1.000 de euro pe zi, dar la final, nu le rămân decât 100 de euro, întrucât trebuie să plătească diverse taxe proxeneţilor, printre care abonamentul la internet şi cazarea.

Proxeneţii sunt, de cele mai multe ori, soţii prostituatelor

Autorităţile au aflat că proxeneţii îşi desfăşoară activitatea atât în world wide web, cât şi pe străzi. Cu toate acestea, oficialităţile au declarat că nu pot opri activităţile realizate prin intermediul internetului, deoarece prostituatele cer plătirea serviciilor prin transfer bancar, iar sume nu sunt suficient de mari pentru a trezi suspiciuni.

Totodată, autorităţiile au susţinut că pentru a destructura gruparea proxenetă au nevoie de cooperarea prostituatelor, însă acestea nu vor dezvălui cum funcţionează activitatea şi de cine este coordonată pentru că proxeneţii sunt chiar soţii lor.

Sex neprotejat şi copii abandonaţi

Publicaţia Sunday Independent a precizat că situaţia prostituatelor din Limerick este cu atât mai gravă cu cât unele dintre damele de companie au oferit sex neprotejat. Serviciile de sănătate s-au sesizat, întrucât nevoia de protejare contra bolilor cu transmitere sexuală a crescut semnificativ.

De asemenea, în atenţia autorităţilor au intrat şi cazurile în care prostituatele au rămas însărcinate, dar au continuat să-şi vândă trupul. Anul trecut, o româncă s-a prostituat pe străzile din Limerick până când sarcina sa a ajuns în luna a opta. Nou-născutul a fost lăsat în grija statului, iar prostituata s-a întors în „cartierul roşu”.

În prezent, oficialii poliţiei monitorizează o altă prostituată româncă, care este însărcinată în patru luni.

Autorităţile speră să destructureze gruparea românilor, după ce l-au prins, recent, pe cel mai important proxenet din Irlanda.

Cele mai citite

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă