27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialO elevă româncă de 16 ani a depășit punctajul maxim de la...

O elevă româncă de 16 ani a depășit punctajul maxim de la Bacalaureatul din Franța

O elevă româncă de 16 ani, Corina Negulescu, a depășit nota maximă posibilă la Bacalaureatul din Franța.

Această performanță a fost salutată și de ambasadorul român la Paris, Luca Niculescu.

"Are doar 16 ani, o cheamă Corina Negulescu și a luat una dintre cele mai mari note la Bacalaureatul francez: 20,29! (nota maximă fiind 20). Un ziar îi dedică o pagină întreagă. Felicitari, Corina, ție și părinților (Vlad Negulescu), pe care am avut ocazia să îi cunosc la Lyon", a scris, pe Facebook, ambasadorul Luca Niculescu.

Corina Negulescu a povestit că vrea să devină chirurg, având o pasiune pentru medicină încă din clasa a cincea.

Corina este fiică de medici și va urma Facultatea de Medicină Lyon Est, după ce a absolvit liceul bilingv Ombrosa din regiunea Lyon.

La Bacalaureatul din Franța, notele de trecere sunt între 10 și 20. Foarte rar se acordă nota 20, dar apar și situații în care este posibil să se depășească acest prag.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă