14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialO dublă de argint încununată cu aur

O dublă de argint încununată cu aur

România a mai cucerit trei medalii, una de aur şi două de argint în cea de a treia zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European care se desfăşoară la Trabzon (Turcia). La judoţ la categoria 52 kg, Larisa Florian a confirmat aşteptările şi a urcat pe prima treaptă a podiumului, în timp ce colega sa Stefania Dobre (57 kg) şi echipa feminină de gimnastică au obţinut medaliile de argint. Numărul de trofee obţinute de delegaţia României a ajuns la şase, după ce în primele două zile ale competiţiei atletele au cucerit un aur, un argint şi un bronz.

Finală reeditată la judo

Campioană europeană la categoria sa de greutate în urmă cu cateva săptămani, Larisa Florian a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului şi la FOTE, după ce în ultimul act a trecut, la fel ca la Europene, de rusoaica Zarina Babinyan. Marea surpriză a fost însă evoluţia Stefaniei Dobre din semifinale unde a învins-o pe campioana europeană Do Velema. În finală, românca a pierdut destul de uşor în faţa adversarei sale, turcoaica Kevser Cevik, o pondere importantă având faptul că reprezentanta gazdelor o învinsese la întrecerile europene. ‘A fost o zi superbă’ a mărturisit Laura Moricz, antrenoarea celor două judoka, la finalul concursului. ‘Am concurat cu două sportive şi ambele au urcat pe podium. Ce poate fi mai fumos de atât? Fetele au muncit din greu pentru că şi-au dorit mult de tot aceste medalii, iar eforturile le-au fost răsplătite’.

Argint cu lacrimi la gimnastică

În competiţia feminină pe echipe, reprezentantele noastre au pierdut la mustaţă medaliile de aur. Larisa Iordache, Maria Balea şi Georgiana Gheorghe au fost în fruntea clasamentului general până la ultima rotaţie când au fost întrecute de italience. Chiar dacă nu au reuşit să obţină aurul, româncele au fost lăudate de şefii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. ‘Chiar dacă am ratat de puţin prima treaptă a podiumului este de remarcat evoluţia superioară a gimnastelor noastre şi cred că pot spune fără să greşesc că am revenit în top’, a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, la finalul întrecerii feminine de gimnastică pe echipe. ‘Se simte că în fruntea echipei tehnice olimpice au revenit Octavian Bellu şi Mariana Bitang, iar alături de aceştia secunzii Lucian Sandu şi Raluca Bucur au reuşit să facă o treabă extraodinară, mai exact să demonstreze că şcoala românească de gimnastică este capabilă să crească talente după talente. Spun acest lucru gândindu-mă la Larisa Iordache care, în opinia mea, în curând va fi noua stea a gimnasticii româneşti. Deja Larisa a demonstrat că poate face parte din echipa pentru Jocurile Olimpice de la Londra, şi nu cred că exagerez dacă spun că n-ar fi exclus să cucerească o medalie’, a mai spus Ioan Dobrescu. Cât despre succesul de la judo, şeful COSR s-a declarat încantat.

‘ Nu mă miră medaliile cucerite de judoka. La această disciplină se lucrează cu mult suflet şi multă seriozitate, iar medaliile obţinute sunt rezultatul eforturilor depuse atat de sportive cât şi de antrenorii lor. Nu pot decât să felicit pe toată lumea’.

Echipa masculină, doar locul patru, dar doi gimnaşti români se vor bate în cinci finale

Din păcate, în concursul pe echipe, team-ul nostru alcătuit din Andrei Groza, Daniel Rădeanu şi Alexandru Avram s-a clasat doar pe poziţia a patra, după reprezentativele Rusiei, Marii Britanii şi Belgiei. Singura consolare băieţilor noştri a fost însă că Andrei Groza şi Daniel Rădeanu s-au calificat în nu mai puţin de cinci finale. Ambii au intrat în lupta pentru medalii de la individual compus, Andrei Groza cu al patrulea punctaj, iar pe aparate, Groza va evolua la sol, inele şi paralele, la acest din urmă aparat cu al treilea punctaj, iar Rădeanu la sol, şi sărituri, unde în calificări a obţinut cele mai bune note.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă