12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialO bocsanca are statie de autobuz si o parte dintr-o gara

O bocsanca are statie de autobuz si o parte dintr-o gara

Instantele i-au dat castig de cauza unei femei, care a devenit proprietara pe un trotuar, o statie de autobuz si pe 100 de metri patrati dintr-o gara

O femeie din orasul Bocsa, judetul Caras-Severin, a casti-gat in instanta o bucata de trotuar si o statie de autobuz, terenuri in suprafata totala de aproximativ 80 de metri patrati. Mai bine de un an, Primaria din localitate a fost obligata de instantele din Caras-Severin si din Timis sa ii plateasca femeii o chirie de 30 de milioane de lei vechi.
Ciudata poveste a "trotuarului" a inceput in momentul in care proprietara a solicitat o autorizatie de constructie pe un teren cumparat pe strada Tudor Vladimirescu, iar  Primaria a refuzat sa ii elibereze un astfel de act, pe motiv femeia se declara proprietara terenului pe care se afla trotuarul si statia de autobuz. Primarul Mirel Patriciu Pascu a sustinut de la inceput ca proprietara s-a intabulat gresit in Cartea Funciara pe baza unei identificari topografice eronate. "Toate terenurile care delimiteaza strada Tudor Vladimirescu se termina acolo unde incepe trotuarul, numai terenul solicitantei depaseste limita si acopera pana si suprafata statiei de autobuz. Desi expertiza topografica solicitata de noi da dreptate Primariei, acest lucru n-a contat in instanta. Mai mult, ne-a obligat sa-i platim proprietarului o chirie lunara de 30 de milioane de lei", spune primarul Pascu.
Interesant este faptul ca femeia a obtinut castig de cauza si intr-o disputa cu CFR, pe o bucata de teren de 100 de metri patrati din Gara Vasiova, pe care se afla de ani de zile o constructie.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă