22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialNoutăţile ediţiei a -X-a RIUF

Noutăţile ediţiei a -X-a RIUF

Sâmbătă, 17 martie, se deschid porţile celei de a Xa ediţii a celui mai mare târg internaţional de universităţi din Europa de Est, RIUF. Timp de 2 zile, la Sala Palatului participanţii vor putea vizita standurile a peste 100 de universităţi din 15 ţări, vor avea posibilitatea să asiste la prezentări despre oportunităţile oferite de către universităţile internaţionale prezente la târg sau să afle în numai 15 minute dacă sunt admişi la un program de studiu în străinătate. Mai mult, cu puţin noroc vor putea câştiga o excursie la munte sau alte premii la tombola organizată la eveniment.Târgul are loc pe 17-18 martie la Bucureşti, pe 20 martie la CRAFT în Timişoara şi pe 22 martie la Hotel Unirea în Iaşi.

Vizitatorii RIUF vor avea acces la această ediţie la peste 500 de tipuri de programe de licenţă şi peste 300 de master, oferite de expozanţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Grecia, SUA, Germania, Franţa plus alte destinaţii. Printre aceştia se numără şi câteva dintre primele 30 de universităţi din lume (conform topului QS): University of Cambridge-locul 1 în lume, Imperial College London-locul 6, Princeton-locul 13, King’s College London-locul 27, iar Harvard University-locul 2 în lume, va susţine o prezentare despre experienţa românilor la această universitate de top.

Prezentări

Atât universităţile participante, cât şi partenerii educaţionali ai evenimentului vor susţine prezentări despre facilităţile disponibile pentru studenţii şi elevii interesaţi de studiul în străinătate, despre procesul de admitere, dar şi informaţii generale despre principalele sisteme educaţionale din Franţa, Germania sau Statele Unite. Accesul la prezentări este gratuit, singurul cost fiind al biletului de intrare, iar prioritate au persoanele înscrise pe site. Locurile sunt limitate, întregistrările  putând fi realizate accesând următorul link de pe site-ul www.riuf.ro.

Admission Info Point

 Cei care au nevoie de sprijin în vederea realizării unei aplicaţii în străinătate pot vizita secţiunea Admission Info Point. Aici pot afla de ce documente au nevoie, primesc sfaturi  referitoare la redactarea materialelor, se pot informa cu privire la sursele de finanţare disponibile, termenele limită de aplicare în care trebuie să se încadreze. Toate aceste informaţii vor fi oferite de absolvenţi de studii în străinătate, care vor împărtăşi din experienţa lor. Cei care au început realizarea dosarului de aplicaţie pot veni cu eseul personal sau scrisorile de recomandare pentru a primi feedback asupra lor.

Spot Admissions-Admiterea în 15 minute

Elevii şi studenţii în ani terminali pot afla dacă sunt admişi pe loc, în urma unui interviu de 15 minute. Tot ce trebuie aceştia să facă este să descarce pachetele de aplicaţie corespunzătoare universităţii la care vor să devină studenţi şi să le trimită pe mail consultanţilor EDMUNDO, care vor face programările la interviu. Deadline-ul de trimitere al documentelor diferă în funcţie de oraşul în care va fi susţinut interviul. Mai multe detalii pot fi găsite la următorul link sau în secţiunea Spot Admissions de pe www.riuf.ro.  

Tombolă cu premii

Toţi vizitatorii RIUF au ocazia să plece acasă cu un premiu! Fie că reprezintă o excursie la munte pentru 2 persoane, invitaţii la film de la Cinema City, pachete de cărţi de la Okian, cea mai mare librărie online sau pachete de cărţi pentru pregătire IELTS, oricine are o şansă. Premiile se acordă prin tragere la sorţi. În plus, cine reuşeşte să realizeze un avion de hârtie funcţional din formularul de tombolă, va primi drept răsplată şi o doză de Red Bull, pentru ca Red Bull îţi dă aripi să pleci la studii în străinătate.

Pentru a maximiza beneficiile participării la RIUF, vizitatorii sunt sfătuiţi să se pregătească din timp, accesând site-ul evenimentului, www.riuf.ro . Mai mult, aceştia pot beneficia de asistenţă live în cadrul târgului, cu un download al aplicaţiei Prevyou. Astfel, pot întreba unde sunt localizate anumite standuri sau unde pot găsi programele de interes pentru ei.

Mai multe detalii despre târg se găsesc pe www.riuf.ro.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă