13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNoul prefect al judeţului Suceava este Florin Sinescu, fost şef de serviciu...

Noul prefect al judeţului Suceava este Florin Sinescu, fost şef de serviciu în Prefectură – surse

Noul prefect al judeţului Suceava este Florin Sinescu, fost şef al Serviciului dezvoltare economică, servicii publice şi autorităţi locale din Prefectură, unde lucrează din 1997, iar noul subprefect este Constantin Harasim (PNL), au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Conform surselor citate de corespondentul MEDIAFAX, Hotărârea de Guvern în acest sens a fost adoptată marţi.

Florin Sinescu lucrează în administraţia judeţeană din 1995, când a fost angajat consilier în Biroul de utilităţi comunale din Consiliul Judeţean Suceava, iar din 1997 până în 2000 a fost şeful Serviciului Coordonarea Serviciilor Publice Deconcentrate din Prefectura Suceava.

În perioada 2000-2010, a fost consilier superior în cadrul Compartimentului Servicii Publice Deconcentrate, Situaţii de Urgenţă şi Ordine Publică din Prefectură, iar din noiembrie 2010 până în prezent a fost şeful Serviciului dezvoltare economică, servicii publice şi autorităţi locale din Prefectură.

Conform ultimei declaraţii de avere depuse în iunie 2011, Sinescu are o jumătate de apartament în care locuieşte împreună cu soţia, cumpărat în anul 2007.

El mai are un autoturism Chevrolet cumpărat în anul 2005 şi un credit de 50.000 de euro cu scadenţa în 2026.

În 2011 a câştigat 36.753 de lei din salariul de şef serviciu în cadrul Prefecturii Suceava.

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, declara, vineri, că noul prefect va fi funcţionar public şi apolitic.

Fostul prefect de Suceava Sorin Arcadie Popescu a fost instalat în funcţie în februarie 2009.

Constantin Harasim, noul subprefect, are 58 de ani, este membru PNL din anul 2000 şi a fost şeful Gărzii de Mediu Suceava în perioada 2006 – 2009.

El a demisionat în martie 2009 din funcţie, iar până în prezent era comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii de Mediu.

Guvernul a decis în şedinţa de marţi schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, după ce proiectele de hotărâri care operează aceste modificări au fost incluse pe agenda primei reuniuni a noului Cabinet, au declarat surse oficiale.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel.

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă