14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialNoul ministru de interne depune jurământul miercuri. Preşedintele i-a semnat numirea

Noul ministru de interne depune jurământul miercuri. Preşedintele i-a semnat numirea

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Dragoș Tudorache în funcția de ministru al Afacerilor Interne. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a semnat și decretul prin care ia act de demisia lui Petre Tobă de la șefia MAI.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai semnat și decretele privind revocarea lui Dragoș Tudorache din funcția de șef al Cancelariei prim-ministrului și numirea lui Paul Gheorghiu în această calitate.

Petre Tobă a demisionat joia trecută din funcția de ministru al Afacerilor Interne, după ce DNA l-a acuzat de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI. Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut joia trecută sesizarea președintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Petre Tobă, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI.

Marți, premierul Dacian Cioloș a anunțat că Dragoș Tudorache este nominalizarea sa pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, prim-ministrul i-a mulțumit lui Petre Tobă pentru activitatea desfășurată la Ministerul Afacerilor Interne și și-a exprimat speranța ca acesta "să își clarifice cât mai repede situația, atât în ceea ce privește acuzațiile din partea DNA, cât și suspiciunile de plagiat".

De asemenea, Cioloș a anunțat că Paul Gheorghiu va fi nominalizat pentru funcția de șef al Cancelariei premierului, în locul lui Dragoș Tudorache.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă