14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialNoul Hyundai i10, revoluţie coreeană. Cum vrea să atace poziţia lui Volkswagen...

Noul Hyundai i10, revoluţie coreeană. Cum vrea să atace poziţia lui Volkswagen Up!

Hyundai a lansat primele detalii şi imagini oficiale cu noua generaţie a citadinei i10, care vine o serie de noutăţi. Planurile coreenilor pentru noua generaţie sunt mari şi includ devansarea lui Volkswagen Up! la mai multe capitole, conform Car. Aşadar vorbim despre o revoluţie coreeană?

În primul rând noul Hyundai i10 are paşaport european, el fiind gândit în special pentru publicul din Europa şi fiind conceput chiar în centrul coreenilor din Russelheim, Germania. În al doilea rând ceea ce trebuie menţionat este faptul că noua generaţie a crescut considerabil în proporţii, în special în lungime, astfel că publicul ar putea fi puţin dezorientat de dimensiunile apropiate de cele ale lui i20. De fapt de aici va porni atacul lui i10 asupra lui Up! şi a modelelor surori, precum Skoda Citigo sau Seat Mii.

Hyundai i10 promite o lungime cu 8 cm mai mare decât la generaţia precedentă, o lăţime crescută cu 6,5 cm, în timp ce înălţimea va scădea cu 5 cm, ceea ce va duce la un spaţiu interior crescut dar şi la o aerodinamică mai bună. Portbagajul va ajunge şi el la 252 litri, cu 10% mai mult faţă de generaţia precedentă.

La dimensiunile generoase, care apropie modelul de clasa mică, se adaugă alte dotări noi, precum volanul încălzit şi îmbrăcat în piele, airbag de tip cortină, dotare standard, climatizare cu reglare automată. Lista cu opţiuni va creşte semnificativ, în timp ce versiunea standard beneficiază şi ea de mai multe îmbunătăţiri.

La nivelul tehnic se vor regăsi aceleaşi motoare în trei cilindri, de 1 litru, respectiv 1,2, care au trecut printr-un proces de updatare, astfel că motoarele vor avea mai multă putere şi vor consuma mai puţin decât înainte. Pentru mai mult confort şi manevrabilitate ridicată au fost revizuite şi suspensiile, astfel că acum senzaţia la volanul maşinii ar trebui să fie mult ai apropiată de cea oferită de o maşină din clasa mică, precum Polo.

Coreeni au avut ca scop principal lansarea unei generaţii care să ofere mai mult spaţiu, mai multe dotări şi valoare mai ridicată decât la un Volkswagen Up!. Dacă au reuşit rămâne să vedem atunci când modele va ajunge pe piaţă, spre sfârşitul acestui an, după ce va fi lansat în prealabil la Salonul Auto de la Frankfurt.

Modelul va avea în Marea Britanie un preţ de pornire circa 8000 lire (circa 9200 euro, la cursul zilei), ceea ce înseamnă că şi pentru restul Europei ar trebui să ne aşteptăm la un preţ apropiat de această valoare. Generaţia a doua a lui Hyundai i10 va rămâne european până la capăt, astfel că modelele destinate Europei, vor fi produse la uzina din Turcia. 

 

 

Cele mai citite

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă