11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNouă sirieni, găsiţi de poliţie în locuinţele unor traficanţi de migranţi din...

Nouă sirieni, găsiţi de poliţie în locuinţele unor traficanţi de migranţi din Bucureşti şi Ilfov

Poliţia a descoperit, zilele trecute, în timpul unor parcheziţii efectuate în Bucureşti şi Ilfov, la suspcţii de trafic de migranţi, nouă cetăţeni sirieni de etnie kurdă, care intenţionau să tranziteze ilgal România pentru a a junge în spaţiul Schengen.

”Gruparea era constituită din cetăţeni turci, români şi sirieni, liderul grupării fiind unul dintre cetăţenii turci”, informează IGPR, într-un comunicat de presă.

Conform poliţiei, la data de 25 februarie în urma activităţilor desfăşurate cu sprijinul Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane – B.C.C.O. Bucureşti şi al B.S.I.J., au fost efectuate patru descinderi la locuinţele membrilor grupării, situate în Bucureşti şi Ilfov.

În aceste spaţii au fost depistaţi nouă cetăţeni sirieni, de etnie kurdă, aflaţi ilegal în România, ce intenţionau să tranziteze teritoriul ţării noastre către statele din spaţiul Schengen.

De asemenea, au mai fost ridicate în vederea indisponibilizării şapte telefoane mobile şi 5.500 de euro.

Membrii grupării au fost conduşi la sediul DIICOT- S.T. Bucureşti, procurorul de caz dispunând reţinerea a cinci persoane.

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, complicitate la infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, facilitarea şederii ilegale în România, fiind sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile investigative în cauză au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al DIPI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă