11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNouă persoane sunt JUDECATE pentru INCENDIUL din Constanța, unde au murit trei...

Nouă persoane sunt JUDECATE pentru INCENDIUL din Constanța, unde au murit trei fete

Patronul restaurantului din Constanţa care a ars în luna aprilie 2014, administratorul firmei care a făcut lucrări la acest local, împreună cu alţi şapte inculpaţi au fost trimişi în judecată, miercuri, de PICCJ.

În acel evniment au murit trei tinere.

George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanţa şi al firmei SC Middle East Partners SRL, a fost trimis în judecată sub control judiciar de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) pentru două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, complicitate la abuz în serviciu, construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă şi pentru 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Firma Middle East Partners SRL a fost acuzată de două infracţiuni de distrugere din culpă- una în formă agravată, complicitate la realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora- forma agravată şi complicitate la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată sub control judiciar şi Constantin Pavel, patronul firmei SC Tinel Cristi SRL care a făcut lucrări de amenajare a localului, pentru două infracţiuni de distrugere din culpă – una în formă agravată, realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Societatea Tinel Cristi SRL a fost acuzată de două infracţiuni de distrugere din culpă – una în forma agravată şi realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora.

În faţa judecătorilor va ajunge şi Dumitru Jurcă pentru două infracţiuni de distrugere din culpă- una în forma agravată, neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, trei infracţiuni de fals intelectual şi o infracţiune de uz de fals.

Trei tinere au murit şi alte patru persoane au fost rănite în urma incendiului în care a ars, în 5 aprilie, restaurantul Beirut din centrul municipiului Constanţa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă